Selgusid koondised, kellega Eesti võrkpallurid hakkavad heitlema viimase MM-pileti eest

Madis Kalvet
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kodusel MM-valikturniiril häid esitusi pakkunud Eesti võrkpallikoondis tõestas, et ka absoluutsete tippriikidega suudetakse mängida. Teiste seas suutis venelaste elu kibedaks teha ka Oliver Venno.
Kodusel MM-valikturniiril häid esitusi pakkunud Eesti võrkpallikoondis tõestas, et ka absoluutsete tippriikidega suudetakse mängida. Teiste seas suutis venelaste elu kibedaks teha ka Oliver Venno. Foto: Tairo Lutter

Eesti võrkpallikoondis andis pühapäeva õhtul Kalevi spordihallis Venemaale võimsa lahingu, kuid otse finaalturniirile pääsesid ikkagi venelased. Eestlastel tuleb nüüd MM-piletit püüda läbi lisavalikturniiri, kus kuue meeskonna vahel läheb jagamisele üks pääse.

2018. aastal Itaalias ja Bulgaarias peetaval MMil saavad võistlustulle asuda kokku kümme Euroopast pärit koondist. Kümnest kohast kaks läks automaatselt korraldajatele ja lisaks oli otsepääse olemas tiitlikaitsjal Poolal.

Seega on valikturniiril mängus ainult seitse pääset. Nimetatud seitsmest on nüüdseks juba kuus jagatud. Koha MMile tagasid kõikide valikgruppide võitjad ehk Venemaa kõrval veel Prantsusmaa, Holland, Sloveenia, Serbia ja Soome.

Eesti peab ülejäänud alagruppides teiseks tulnud meeskondadega nüüd ära jagama viimase koha. Mängud peetakse 11.-16. juulini, turniiri toimumiskoht on veel teadmata.

Eestiga koos hakkavad viimase MM-pileti eest heitlema veel Saksamaa, Slovakkia, Belgia, Valgevene ja Hispaania.

Lisavalikturniiril osalevad meeskonnad:

  • Eesti
  • Saksamaa
  • Slovakkia
  • Belgia
  • Valgevene
  • Hispaania

MMile pääseb ainult kuuiku parim

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles