Federeri majesteetlik avaldus: ma ei väärinudki poolfinaalikohta

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer lahkus seekord New Yorgis lavalt pärast veerandfinaali.
Roger Federer lahkus seekord New Yorgis lavalt pärast veerandfinaali. Foto: SHANNON STAPLETON/REUTERS/Scanpix

Tennise USA lahtistel meistrivõistlustel veerandfinaalis Juan Martin del Potrole alla jäänud Roger Federer lausus pärast kohtumist, et tulemus oli õiglane.

Turniiri eel seljavigastusega hädas olnud šveitslane tunnistas, et ei tundnud end New Yorgis mängides kordagi sajaprotsendiliselt tervena. Sellest andsid mängu juba kahe esimese ringi mängud, kus Federer pidi mõlemal korral kulutama võitmiseks viis setti.

«Tajusin sel turniiril kogu aeg, et kui mulle satub vastu tõeliselt hea mängija, siis kaotan. Ma ei taha väita, et tulin mängule negatiivsete mõtetega, aga teadsin, et ei tunne end kindlalt. Sõltusin liialt vastase tegutsemisest – ja mulle ei meeldi see tunne,» pihtis 36-aastane šveitslane.

Tänavu nii Austraalia lahtised kui ka Wimbledoni võitnud ning karjääri slämmivõitude arvu 19 peale kasvatanud Federer märkis, et nimetatud kahel turniiril tundis ta end palju vabamalt. «Mu mõistus, keha ja mäng ei olnud praegu sel tasemel, et võita. Seega võin öelda, et langesin konkurentsist vägagi õiglaselt.»

Prantsusmaa lahtised vahele jätnud Federer oli enne del Potrole allajäämist kaotanud sel aastal vaid kolm kohtumist. Augustis tegi ta aga Montreali turniiril seljale viga ega saanud US Openiks korralikult valmistuda. «Kaotus teeb haiget ja peabki tegema. Kuid kui mõtlen oma vanusele ja senisele hooajale, on mõnevõrra kergem sellest üle saada. Küllap peagi saangi,» lisas ta.

Veerandfinaalis eksis Federer enda kohta sageli üsna lihtsatel löökidel, loovutades kolmanda seti kiires lõppmängus koguni neli settpalli, mis võinuksid mängu tema kasuks pöörata. «See ei häiri mind tagantjärele eriti. Vähemalt pingutasin lõpuni. Kuid kõigi nende eestkäe lendpallide võrku löömine oli sel hetkel küllaltki vastik. Juan Martin mängis hästi. Ta servis hästi, riskis õigetel hetkedel. Selles osas oli ta minust palju parem ja just seepärast vääribki ta võitu. Minu koht ei ole poolfinaalis ja Juan Martinil on tõtt-öelda palju parem võimalus Rafast jagu saada,» viitas Federer argentiinlase poolfinaalivastasele, maailma esireketile Rafael Nadalile.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles