Glebova esimene eesmärk – edasipääs kvalifikatsioonist

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jelena Glebova peab homme Moskvas kvalifikatsioonis esitama vabakava, põhivõistlusele pääseb 12 paremat.
Jelena Glebova peab homme Moskvas kvalifikatsioonis esitama vabakava, põhivõistlusele pääseb 12 paremat. Foto: Priit Simson

Jaapanis toimuma pidanud, ent sealse loodus­katastroofi tõttu Venemaale kolinud iluuisutamise MM saab täna planeeritust kuu aega hiljem ava­löögi, Eesti suurim lootus Jelena Glebova tuleb jääle homme, eesmärgiks pääs põhivõistlusele.



«Leena puhul tuli see igal juhul kasuks, et võistlus kuu aega edasi lükkus,» arvas Glebova treener Anna Levandi. «Ta sai heas seltskonnas ja heades tingimustes kõvasti harjutada.»

Nimelt sõitis Glebova märtsi alguses Jaapanisse Fukuokasse, et seal koos Nikolai Morozovi treeningugrupiga MMiks valmistuda. Kui pärast Jaapanit tabanud maavärinat ja sellele järgnenud tsunamit selgus, et Tokyo MMi ei võõrusta, reisis 21-aastane piiga koos Morozovi grupiga New Yorki, kus ta kuni eelmise nädalani usinasti harjutas.

«Loodan, et ta pole asjata kolme kontinendi vahet lennanud ja see ikka tasus ära,» sõnas Levandi.

Läheb maksimumi peale

Laupäeval võistluspaika Moskvasse jõudnud Levandi nägi Glebovat viimati 8. märtsil, eile sai ta hoolealust lõpuks taas jääl jälgida. «Meil oli juba kaks trenni, neist üks oli võistlusväljakul,» rääkis Levandi. «On näha, et selle vahepealse ajaga on edasiminek toimunud, nii välimuse, sõidu kui hüpete poolest. Ja ma nägin lõpuks oma silmaga ka lutz’u ära! Trennis tuli kõik hästi välja, aga võistlus on ikka teine asi, seetõttu on treeningu põhjal midagi raske ennustada.»

Morozovi juhendamisel on Glebova ka oma hüpetevaramut lihvinud ja seetõttu on MMil plaanis sel hooajal esmakordselt ka lutz kavva lisada. «Morozov muutis kavade pisinüansse ja lisas lutz’u,» selgitas Levandi. «Kindlasti peab ta selle ka ära tegema, enam pole midagi tagasi hoida. Kui tahta midagi saavutada, tuleb maksimumi peale minna.»

Ei hakka und rikkuma

Et tänavusest hooajast võeti taas kasutusele kvalifikatsioonivõistlused, selgitavad täna mehed põhivõistlusele pääsejad, homme on naiste kord. 26 naisel tuleb esitada oma vabakava, edasi saavad 12 paremat.

«Kvalifikatsioonis pole küll palju võistlejaid, aga seal on siiski piisavalt neid, kes oma kavasid väga hästi uisutada suudavad,» arvas Levandi, kes loodab, et Glebova kuulub nende 12 hulka. «Aga ma ei hakka oma und rikkuma ja mingite kollide peale mõtlema, meie eesmärk on edasipääs ja lõpuni võitlemine, negatiivsete asjadega ma pead ei vaeva.»

Alles kuu aega tagasi Jaapani loobumise järel MMi korraldusõiguse saanud Moskva on Levandi hinnangul võistluse organiseerimisega suurepäraselt toime tulnud.

«Kõik on väga hästi, müts maha, et nad nii lühikese ajaga on suutnud nii palju ära teha,» kiitis ta. «Vähemalt see, mis silmaga näha, on kõik ideaalne, ei saa ühtegi halba sõna öelda.»

Peale Glebova on Moskvas võistlustules ka Eesti paarissõitjad Natalja Zabijako ja Sergei Kulbatš, kes tulevad jääle kolmapäeval.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles