Pisaraid pühkinud Wilson: ma ei oska seda tunnet kirjeldada

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Malcolm Wilson vestlemas Ott Tänakuga.
Malcolm Wilson vestlemas Ott Tänakuga. Foto: @World/M-Sport

Walesi ralli oli M-Sporti meeskonnale ideaalne – mitte ainult ei saanud Elfyn Evans kirja oma esimest rallivõitu, aga lisaks kindlustati nii võistkondlik kui Sebastien Ogier' läbi ka individuaalne MM-tiitel.

«Ma ei oska seda tunnet kirjeldada,» võttis otsepildis vahetu võiduemotsiooni kokku tiimipealik Malcolm Wilson, kes silmist pühkis rõõmupisaraid. Juba pikalt rallikarusellil tiirelnud Wilson pani tänavu omaenda taskust mängu suured summad, et tuua meeskonda neljakordne maailmameister Sebastien Ogier ja selline on selle ohverduse tulemus.

«Me seadsime sihiks võita tiitel sõitjate arvestuses, aga seda, et suudame sama teha ka võistkondlikult, ma ei uskunud. Individuaalne ja meeskondlik tiitel, lisaks rallivõit - kõik kolm oma koduetapil,» rõõmustas Wilson. «Meie esimene tiitel, mis on kõige eredamalt meelde jäänud, tuli kaugel Uus-Meremaal. Et nüüd võita kodurallil, on lihtsalt uskumatu ja ma ei suuda seda tunnet kirjeldada.»

Wilson rõhutas, et tiitli taga pole ainult tema tehtud valikud: «See pole mina. Meil on lihtsalt uskumatu meeskond, kus on ohtralt oskusi ja teadmisi. Oleme juba 20 aastat rallispordi juures olnud. Niipea, kui tüübid 2017. aasta auto valmis said, sain kohe aru, et see saab olema eriline. Au kogu meeskonnale! Me oleme igal etapil poodiumil olnud ja kõik kolm meie sõitjat on võitnud – see näitab, kui imeline on meie auto ja meeskond.»

M-Sporti viimane võistkondlik MM-tiitel pärineb 2007. aastast, kuid toona oli tegu veel Fordi tehasemeeskonnaga. Praegu tiimil Fordi suurt tuge selja taga pole ja võisteldakse eratiimina, mille eelarve kahvatub konkurentide kõrval. Individuaalset meistritiitlit polnud M-Sport aga kunagi varem võitnud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles