Itaalia vallandas oodatult peatreeneri

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Giampiero Ventura.
Giampiero Ventura. Foto: CIAMBELLI/SIPA/Scanpix

Itaalia jalgpalliliit vallandas koondise peatreeneri Giampiero Ventura. Hundipassi saamise põhjus on ilmne – esimest korda pärast 1958. aastat ei jõudnud Itaalia koondis MM-finaalturniirile

Itaalia leppis esmaspäeval Milanos 0:0 viiki Rootsiga ning vandus kahe mängu kokkuvõttes vastastele alla 0:1. Kuigi MMile jäi pääsemata, julges 2016. aastal Antonio Conte asemel ametisse pääsenud Ventura Itaalia tele-eetris pidada oma esitust suurepäraseks: «Ma kaotasin kahe aasta jooksul ainult kaks mängu.»

Itaaliale sai lisaks Rootsile kaotamisele hukatuslikuks nõrk esitus valikgrupis Hispaania vastu, kui kahes mängus saadi kirja kaotus ja viik, lisaks kaotati punkte ka Makedoonia vastu.

«Saan ainult itaallaste ees vabandada, aga mitte ponnistuse vaid tulemuse pärast, mis, nagu ma tean, on peamine,» lisas Ventura vahetult enne vallandamisteadet.

Itaalia uueks peatreeneriks peaks saama tänavu Müncheni Bayerni juurest lahkunud Carlo Ancelotti. Välistada ei saa ka Chelseas kõikuval troonil istuva Conte naasmist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles