Kolmest kolm: uus Norra täht alistas Rukal taas kõik konkurendid (1)

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Johannes Høsflot Klæbo valitses Ruka MK-nädalavahetust algusest lõpuni.
Johannes Høsflot Klæbo valitses Ruka MK-nädalavahetust algusest lõpuni. Foto: Heikki Saukkomaa/AP/Scanpix

Rukal toimuval murdmaasuusatamise MK-etapil jäi kolmandat päeva järjest löömatuks norralane Johannes Høsflot Klæbo. Reedel sprindi ja laupäeval 15 km klassikasõidu võitnud 21-aastane norralane võitis täna ka 15 km vabastiilis jälitussõidu.

Seejuures andis Klæbo 10. kilomeetriks käest mitmekümne sekundi suuruse edu, kuid tegi lõputõusul kümnekonna meetri peale veninud vahe liidritega uuesti tasa ning jättis lõpusirgel selja taha nii kaasmaalase Martin Johnsrud Sundy (+0,4), venelase Aleksandr Bolšunovi (+1,0) kui ka kanadalase Alex Harvey (+1,6).

Eestlastest pidanuks täna Rukal ainsana startima eile 34. koha saanud ja punktidelt napilt välja jäänud Karel Tammjärv, kuid kerge külmetuse tõttu otsustas Tammjärv tervisega riskimisest loobuda ning suunab pilgu juba järgmisel nädalavahetusel peetavale Lillehammeri etapile.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles