Kui palju maksis Eesti koondise võistlusreis Okeaaniasse?

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanuatu – Eesti A-maavõistlus jalgpallis. Vanuatu koondise vahetuspingi taga seisavad auvalves rahvariietes kohalikud.
Vanuatu – Eesti A-maavõistlus jalgpallis. Vanuatu koondise vahetuspingi taga seisavad auvalves rahvariietes kohalikud. Foto: Sander Jürjens / EJL

Eesti meeste jalgpallikoondis naasis eile Okeaaniast, kus peetud ligi kahenädalase võistlusturnee raames kohtuti maavõistlustes Fidži, Vanuatu ja Uus-Kaledoonia meeskondadega (tulemused vastavalt 2:0, 1:0 ja 1:1). Kui palju meeskonna maailma teise otsa läkitamine Eesti Jalgpalli Liidule maksma läks?

Lühike vastus: alla 1500 euro ühe delegatsiooniliikme kohta. Jalgpallis kehtivate tavade järgi jäävad maavõistluste puhul reisikulud külaliste ja kostitamise kulud võõrustajate kanda ehk ööbimise ja toitlustamise eest ei tulnud Eesti poolel reisi jooksul sentigi tasuda.

Ning veidi üle 30-liikmelise delegatsiooni (22 jalgpallurit + treenerid ja muu teenindav personal) reisikuludest tasus poole (40 000 eurot) Euroopa jalgpalliliit (UEFA) programmi Assist raames, mis on loodud ja mõeldud liikmesriikidele teistes maailmajagudes toimuvateks projektideks, sh koolitusteks

Aasta eest Kariibi mere turneel käis Eesti koondisega kohalikele treeneritele koolitusi läbi viimas hollandlane Arno Pijpers (toonane EJLi koolitaja; 2017. aastal Eesti meistriks tulnud FC Flora peatreener) ja Urmas Kirs ning tänavu Okeaanias jalgpalliliidu koolitusosakonna juhataja Karel Voolaid.

Okeaania-turnee kulu jalgpalliliidu jaoks oli seega 40 000 eurot. Eesti Jalgpalli Liidu 2016. aasta eelarve maht oli 10 564 406 eurot, tänavuseks prognoosis alaliit 11 miljonit euro piiri ületamist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles