Blogi ja galerii: Klavan ja Liverpool võtsid suure võidu ja tõusid neljandaks (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Inglismaa jalgpalli kõrgliiga 18. vooru eelviimases kohtumises teenis võidupunktid Eesti koondise kapteni Ragnar Klavani koduklubi Liverpool, kes alistas võõral väljakul Bournemouthi 4:0. 

Liverpool pani võidule aluse esimesel poolajal, mis võideti Philippe Coutinho, Dejan Lovreni ja Mohamed Salahi väravatest 3:0. Teisel poolajal vormistas lõppskoori 4:0 Roberto Firmino. Neljandas järjestikuses mängus algkoosseisu kuulunud Klavan rassis väljakul kõik 90 minutit.

34 punkti kogunud Liverpool kerkis liigatabelis neljandaks. Lähimad konkurendid Londoni Arsenal ja Burnley kaotavad vastavalt ühe ja kahe punktiga. Inglismaa kõrgliigas hoiab 52 punktiga liidripositsiooni Manchester City.

Tabelitipp: Manchester City 52, Manchester United, Londoni Chelsea 38, Liverpool 34, Arsenal 33, Burnley 32, Tottenham Hotspur 31, Leicester City 26.

ENNE MÄNGU

28. oktoobrist kuni 25. novembrini kõik kuus Liverpooli kohtumist algusest lõpuni kaasa teinud Klavan jättis kohtumised Stoke'i ja Brightoni vastu haigusvimma tõttu vahele, aga naasis algkoosseisu 6. detsembril, kui Liverpool purustas Meistrite liigas 7:0 Moskva Spartaki ja tagas koha 16 parema seas. Klavan tegi kaasa ka mõlemad järgnenud Premier League'i kohtumised, kus Liverpool viigistas kodus Evertoniga 1:1 ja West Bromiga 0:0.

Tänane kohtumine on Eesti keskkaitsja jaoks sel hooajal 10. kord Inglismaa kõrgliigas ja üldse 14. kord Liverpooli põhikoosseisu kuuluda. Tema tänaseks keskkaitsepartneriks on horvaat Dejan Lovren.

Liverpooli ridades puudub võistluskeeldu kandev Emre Can. Sadio Mane alustab mängu vahetuspingilt, Philippe Coutinho, Roberto Firminho ja Mohamed Salahi kõrval on tavapärase põhimehe Mane asemel edurivi neljandaks liikmeks Alex Oxlade-Chamberlain.

Enne kohtumise algust asub Liverpool liigatabelis 17 mängust teenitud 31 punktiga kuuendal kohal, aga võit tõstaks nad neljandaks, mööda nii Arsenalist (33) kui ka Burnley'st (32).

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles