Toyota võib aidata Jaapani rallil MM-kalendrisse naasta

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toyota juht Akio Toyoda
Toyota juht Akio Toyoda Foto: YUYA SHINO/REUTERS

Jaapani ralli lootused MM-sarjaga taasliituda kasvasid veelgi ning suure tõenäosusega toimub ralli juba 2019. aastal, vahendab WRC kodulehekülg.

Ralli populaarsus on eeskätt kasvanud tänu Ott Tänaku ja Martin Järveoja värske meeskonnale Toyota Gazoo Racingule. Ühtlasi toetab Toyota kahte noort Jaapani sõitjat Hiroki Araid ja Takamoto Katsutat, kes panevad end proovile sel aastal viiel rallil WRC2 klassis.

Viimati oli Jaapani MM-ralli kavas 2010. aastal ning selle võitis Sebastien Ogier Citroën C4-l. Kui varem sõideti Hokkaido saarel, siis nüüd soovitakse pidada uusi kiiruskatseid Jaapani suurimal, Honshu saarel.

WRC-sarja promootor Oliver Ciesla rääkis detsembris Motorspordile, et et tulevikus laieneb MM-sari suisa 16 etapini. «Ideaalis võiksid toimuda pooled rallid väljaspool Euroopat. Lisaks Tšiilile ja Jaapanile on endiselt oluline meie jaoks Hiina. Lisaks oleme vestelnud teiste riikidega Aasias ja minu nägemuses on tulevikus tagasi ka Safari ralli Aafrikas,» rääkis ta. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles