Latvala võrdles Monte Carlo ralli olusid Eestiga

Merili Luuk, Monte Carlo
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Monte Carlo MM-rallil kolmandat kohta hoidev soomlane, Ott Tänaku tiimikaaslane Jari-Matti Latvala rääkis Eesti ajakirjanikele, et eestlase püüdmine pole enam tema eesmärk. Kolmanda päeva raskeimaks hetkeks peab ta 29-kilomeetrist kiiruskatset Agnières-en-Dévoluy'st Corpsi, kus sõitjad peavad autot kontrollima lumistel mägiteedel.

«Isegi Eestis talvel ringi sõites on rajal lobjakas. Sellistes tingimustes on isegi tavaautoga raske sõita, nii et kujutage ette, mida ralliauto teha võib,» selgitas Latvala, kuidas käänulistel lumeteedel on raske autot kontrolli all hoida.

Siiski võttis soomlane just seal Tänakult aega tagasi, edestades teda katse esimesel läbimisel 34,6 sekundit.

«Ott on kogu selle ralli jooksul väga head minekut näidanud. Sain küll hea esimese katsega hommikul talle lähemale, kuid ta võttis kohe 17 sekundit tagasi. Ma ei saaks öelda, et Oti püüdmine on mu eesmärk, sest ta tõesti sõidab kogu aeg minust kiiremini. Olen rahul, kui lõpetan ralli esikolmikus.»

Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila Monte Carlo rallil
Jari-Matti Latvala ja Miikka Anttila Monte Carlo rallil Foto: EIBNER/Michael Bermel/imago/Eibner

Latvala kiitis ka Toyota head meeskonnatööd - kõik kolm sõitjat on esinelikus. «Tiim töötab suurepäraselt ja meeskonnas on väga hea võitlusvaim. Auto olnud pisut alajuhitav, kuid olen sellega seni hakkama saanud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles