Aivar Kuusmaa: mul pole nelja aasta jooksul võistkonnas nii head keemiat olnud

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rapla peatreener Aivar Kuusmaa.
Rapla peatreener Aivar Kuusmaa. Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Möödunud hooajal korvpalli Eesti meistriliigas hõbemedali võitnud Rapla jahib ka tänavu kõrget kohta. Samuti ollakse konkurentsis Balti liigas, kus ootavad ees play-off-mängud.

Rapla on Balti liiga A-alagrupis kindlustanud kolmanda koha, aga enne kui mängud kaheksa parema hulgas hakkavad, on vaja võõral väljakul madistada Šiauliaiga. «Ma ei nimetaks leedukatega kohtumist tüütuks mänguks,» sõnas Rapla meeskonna peatreener Aivar Kuusmaa.

Šiauliai on alagrupi liider ning kaotanud sel hooajal Balti liigas vaid ühe kohtumise, kui võõrsil tunnistati Jurmala paremust. Kuidas Kuusmaa nii-öelda tähtsusetus kohtumises mänguaega jagab? 

«Meil pole pingeid peal. Üritan kindlasti mänguaega jagada. Kindlasti kasutan nooremapoolseid mängijaid. Gregor Ilves on natuke vigastatud ja seetõttu ei piirdu Dominique Hawkinsi mänguaeg kindlasti 20 minutiga. Devonte Upsonile ei saa ka palju puhkust anda, sest pikemaid mehi pole,» vastas peatreener.

Kuusmaa lisas: «Balti liiga on Eesti tiimidele väga hea kogemus mängida niinimetatud Leedu teise ešeloni meeskondadega, kelle eelarved on kordades suuremad kui Eesti meeskondadel.»

Suure tõenäosusega läheb Rapla veerandfinaalis vastamisi Tartu meeskonnaga. Kuid õhus on ka variant, et B-alagrupis napsab tartlaste ees teise koha lätlaste Ogre. «Ise pooldaks mängida lätlastega, mitte eestlastega. Tartuga võime pusida päris palju mänge sel hooajal, aga Ogrega pole mänginud,» arvas Kuusmaa.

Eesti meistriliigas paikneb Rapla üheksa võidu ja seitsme kaotusega Kalev/Cramo, Tartu ja Valga-Valka järel neljandal kohal. «Paar rumalat kaotust on sisse tulnud. Pean silmas üht Tallinna Kalevi mängu, mille andsime paarikümnepunktilises eduseisus käest ning üks Valga mäng oleks võinud ka teistmoodi lõppeda,» nentis Kuusma, kuid lisas, et paar võitu on tulnud ka nibin-nabin.

Eesti meistriliiga reeglistiku järgi mängib põhiturniiri neljas meeskond samas tabelipooles võitjaga ehk tõenäoliselt tuleb nelja parema hulgas ette Kalev/Cramo ja võimalused finaalmängus osaleda on õhkõrnad.

«Meie edaspidine käekäik sõltub sellest, kelle saame korvi alla. Kui saame normaalse venna, siis kolmandaks, kui mitte teiseks peaksime kuidagi ikka platseeruma,» sõnas peatreener enesekindlalt.

Kus see pikk mees on? «Meil on paar varianti olnud, aga ei ole nendest kinni haaranud. Ütlen ausalt: mul pole nelja aasta jooksul võistkonnas nii head keemiat olnud. Ei taha seda ühe mängijaga ära rikkuda,» kommenteeris Kuusmaa.

Eeloleval laupäeval minnakse koduses meistriliigas koduväljakul vastamisi tiitlikaitsja Kalev/Cramoga, kes pole sel hooajal veel kaotusekibedust tundnud. Kas Raplast saab esimene Eesti meeskond, kes Kalev/Cramost jagu saab?

«Kui meil täiendust pole, on seda väga raske teha. Pigem üritame veri ninast väljas mängida, et mäng igavaks ei muutuks,» lubas Rapla peatreener.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles