Inglismaa jalgpall ühineb lõpuks ülejäänud Euroopaga

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Inglismaal mängivad jalgpallurid võivad rõõmustada - 2020. aastal saavad nad kaks nädalat talvepuhkust.
Inglismaal mängivad jalgpallurid võivad rõõmustada - 2020. aastal saavad nad kaks nädalat talvepuhkust. Foto: Martin Rickett/AP/Scanpix

Inglismaa jalgpallis hakatakse ülejärgmisest hooajast lõpuks pidama talvevaheaega, kirjutab tänane Times. Kui ülejäänud Euroopa tippliigad annavad oma klubidele vabaks jõulude ja aastavahetuse aja, siis Inglismaal hoitakse tulevikus jalgpallist priina kaks veebruarikuist nädalat.

Väidetavalt on uue süsteemiga nõustunud kõik kolm osapoolt: Inglismaa jalgpalliliit, eraldiseisev kõrgliiga Premier League ning järgmisi liigaastmeid koordineeriv Football League. Ühe suurima järeleandmise on sealjuures otsustanud teha jalgpalliliit, sest kohaliku karikasarja viienda ringi mängud (kaheksandikfinaalid) liigutatakse traditsiooniliselt nädalavahetuselt kesknädalale ning edaspidi ei järgne avamatši viigilise skoori puhul enam kordusmängu, vaid kõik edasipääsejad selguvad ühe kohtumise tulemusel.

Juba eelmisel hooajal otsustas Inglismaa jalgpalliliit lõpetada karikasarja veerandfinaalides viigimurdmismatšide pidamise. Varasemates ringides jäävad reeglit muutumatuks, poolfinaalid ja finaal peetakse niigi ühemängulisena ja seda neutraalsel Wembley staadionil.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles