Viiberi debüüthooaega varjutasid vähesed mänguminutid, vallandamised ja kehvad tulemused

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu Bigbank soovib Robert Viiberiga koostööd teha, kuid sidemängija ihkab karjääri jätkata välismaal.
Tartu Bigbank soovib Robert Viiberiga koostööd teha, kuid sidemängija ihkab karjääri jätkata välismaal. Foto: Erakogu

Eesti võrkpallikoondise (vähemalt B-koondise) vaateväljas oleval sidemängijal Robert Viiberil lõppeb peagi debüüthooaeg välismaal. Nagu selgub, siis rõõmustamiseks põhjust jagub, kuid erinevaid probleeme ilmnes samuti.

21-aastase Viiberi koduklubi Fonte do Bastardo jäi napilt põhihooajal esinelikust välja ning mängib Portugali meistrivõistlustel viienda kuni kaheksanda koha nimel. Tegelikult on võimalus hooaeg siiski medaliga lõpetada, sest sealse liiga reeglid näevad ette, et neljanda ja viienda koha klubid ristavad omavahel mõõgad ning võitja saab kaela medali ning üldarvestuses neljanda koha.

Eelmisel hooajal pronksise autasu teeninud Fonte do Bastardo jaoks on esikolmikust väljajäämine altminek. See hooaeg pole klubi jaoks ootuspäraselt kulgenud. Pärast detsembris Bakuus peetud eurosarja kohtumist hakkas kõik minema allamäge. «Olid mingid probleemid põhidiagonaali ja -tempoga. Meile öeldi, et nad haukusid treeneriga ja panid tina,» selgitas Viiber. Ta jätkas: «Eelmisel nädalal saadeti koju nurgaründaja, kes ei olnud õnnelik ja laiskles trennis. Omapärased põhjused.»

Viiber leidis, et treenerite ülesanne peaks olema mängijaid treeningutel motiveerida, kuid seda eestlane ei näinud. «Treener peab laisa kuti trennis töötama panema. Ma ei näinud, et treener oleks olnud kuri, pigem veidi pehmo,» iseloomustas Viiber noort treenerit, kelle näol on tegemist endise tippmängijaga.

Üks põhjus, miks Fonte do Bastardo nelja parema hulka ei jõudnud, olid erinevad vigastused, kuid Rakverest pärit Viiber nende küüsi ei langenud. Mõned väikesed hädad ja haigused olid, kuid treeningutel osalemist need Eesti meest ei seganud. 

205-sentimeetri pikkune sidemängija astus enda hinnangul selle hooajaga karjääris sammu edasi, kuid kripeldama jäävad vähesed mänguminutid. «Olen teinud sammu edasi, mitte paigale seisma jäänud. Arenenud on tõstmine, tehnika ja liikumine. Ainuke asi, millega rahul ei ole, on mänguminutid. Treener ei usalda mind. Ka meeskonnakaaslased ei mõista, miks treener mind isegi üheks geimiks mängu ei pane,» selgitas Viiber.

See on selge, et järgmisel hooajal Viiber Fonte do Bastardo klubis ei jätka. Tema suhtes on välismaalt huvi tuntud, kuid midagi konkreetset pole. Tõsisemad otsingud hakkavad paari-kolme nädala pärast. «Panin endale eesmärgiks põhisidemängija koha, et mänguminutitega oma enesekindlus taastada,» rääkis Viiber ning lisas, et tema endine koduklubi Tartu Bigbank ootab teda juba koju, kuid rakverelase kindel plaan on välismaal mängimist jätkata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles