Uno Tutk - kohtunike vaatlemises Euroopa absoluutne tipp

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
2011. aastal Eesti - Iirimaa EMi play-off'i kohtumist (0:4) vilistanud ja selle eest hea hinde saanud ungarlane Viktor Kassai vilistas 2016. aasta EMil veerandfinaali Saksamaa - Itaalia, aga tänavusele MMile enam kutset ei pälvinud.
2011. aastal Eesti - Iirimaa EMi play-off'i kohtumist (0:4) vilistanud ja selle eest hea hinde saanud ungarlane Viktor Kassai vilistas 2016. aasta EMil veerandfinaali Saksamaa - Itaalia, aga tänavusele MMile enam kutset ei pälvinud. Foto: Erakogu

Ragnar Klavan pole ainuke Eesti jalgpalli esindaja, kes tänavuse Meistrite liiga otsustavas faasis kaasa lööb. Kui Eesti koondise kapteni eesmärk Liverpooli jalgpallurina on jõuda võistlustel võimalikult kaugele, siis teise turniiril osaleva eestlase töö seisneb sportliku protsessi reeglitepärasusele kaasa aitamises.

Nimelt on Eesti Jalgpalli Liidu (EJL) peakohtunik Uno Tutk Euroopas tunnustatud kohtunike vaatleja, kes teenindas eelmisel nädalal Meistrite liiga veerandfinaali FC Barcelona – AS Roma avakohtumist. Pika vaatlejakarjääri kaalukaima määramise saanud Tutki ülesanne oli hinnata noorema põlvkonna eliitkohtuniku Danny Makkelie juhitud kuueliikmelise Hollandi brigaadi tegevust.

Väljakul viibisid maailmameistrid Gerard Pique, Andres Iniesta ning Daniele de Rossi ning tippründajad Lionel Messi, Luis Suarez ja Edin Džeko. Toimumiskoht oli Euroopa suurim ja üks kuulsamaid klubistaadione Camp Nou. Panused tohutult kõrged. Aga Tutki töö ei erinenud sisulises mõttes mitte millegi poolest näiteks Euroopa liiga teise eelringi kohtumisest Liepajas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles