Põlva Servitis pakitseb tiitlinälg

Ott Järvela
, vastutav toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ääremängija Henri Sillaste kuulub Põlva Serviti raudvara sekka.
Ääremängija Henri Sillaste kuulub Põlva Serviti raudvara sekka. Foto: Sille Annuk / Tartu Postimees

Kodusaalis, oma linna inimeste ees tähtis rahvusvaheline võistlus võita on vägev ja ülev. Põlva Serviti käsipallimeeskond sai seda tunda 2008. ja 2010. aastal Balti liiga meistriks tulles. Vahepealse seitsme aasta jooksul on nad alati finaalturniiril ehk nelja parema seas mänginud, aga kulda enam tulnud pole. Kas tänavu õnnestub?

«Kullanälg on meil muidugi. Eriti põhjusel, et mängime finaalturniiri koduväljakul. Aga reaalsus on, et meie vastasteks on profivõistkonnad, kes treenivad enamasti kaks korda päevas. Meie oleme nelja finalisti seas ainuke, kes harjutab ainult õhtuti,» sõnab Serviti peatreener Kalmer Musting. «Samas üks asi on treenimine, teine asi konkreetne mäng konkreetsel päeval. Võrreldes eelmise või üle-eelmise aastaga oleme tänavu stabiilsemalt mänginud ja meeskonna esituste tase on olnud kõrgem. Seega arvan, et finaalivõimalused on meil tänavu reaalsemad.»

Serviti võõrustas finaalturniiri ka 2016 ja 2017 kevadel, aga sai mõlemal puhul poolfinaalis suure kaotuse, jäädes vastavalt 26:36 alla Minski SKA-le ja 23:31 Zaporožje ZTRile. Just Ukraina klubiga ZTR kohtutakse ka tänases poolfinaalis. Põhiturniiril oldi vastamisi kaks korda ja Serviti võitis mõlemad kohtumised kahe väravaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles