Eesti hokikoondis purustas Horvaatia ja mängib MMil esikohale

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Arrak oli Eesti koondise üks parimaid.
Robert Arrak oli Eesti koondise üks parimaid. Foto: IIHF.com

Eesti jäähokikoondis alistas MM-turniiri 1. divisjoni B-grupi (mängitakse välja maailma kohad 23.-28.) neljandas mängus Horvaatia 5:1.

Eesti asus Kaunases peetavat mängu Horvaatia vastu juhtima juba viienda minuti alguses, kui sihile jõudis Robert Rooba. Esimene kolmandik lõppes eestlaste kaheväravalises eduseisus, sest 11 sekundit enne avakolmandiku lõppu viskas värava Roman Andrejev. Horvaatia viskas teise kolmandiku alguses ühe värava tagasi, kuid Eesti poolelt vastas kiirelt Riho Embrich. Viimasel kolmandikul olid täpsed Robert Arrak ja Embrich.

«Iga mängija näitas oma kohta meeskonnas. Koostöö oli suurepärane. Vahepeal oli raske, aga igas mängus on rasked ajad. Meie enesekindlus on turniiri jooksul palju tõusnud. Kui teeme oma asja rahulikult ja võitleme iga vahetusega, siis tulemus on hea,» sõnas Eesti koondise peatreener Jussi Tupamäki mängujärgses intervjuus ETV-le.

Tupamäki ei nõustunud, et Horvaatia oli Eestist tunduvalt nõrgem meeskond, vaid kiitis oma hoolealuste rünnakut. «Rünnaku poolel tegime ühe parima mängu sellel turniiril. Oleme igas mängus hästi kaitsnud, aga superrünnakumängu ei ole olnud. Aga nüüd tulid meile võimalused ja poisid panid ära,» oli Tupamäki rahul.

10 punkti kogunud Eesti juhib kuueliikmelist gruppi, edestades ühe enam peetud mängu juures Leedut ühe silmaga. Homme kohtuvad esikohamatšis Leedu ja Eesti. «Muidugi on leedukad favoriidid, aga siiani oleme mänginud üks mäng korraga. Teeme selleks mänguks oma plaani ja püüame sellest kinni hoida,» kommenteeris Tupamäki.

Grupi seis: 1. Eesti 10 punkti (4 mängust), 2. Leedu 9 (3), 3. Jaapan 7 (4), 4. Ukraina 3 (3), 5. Horvaatia 3 (4), 6. Rumeenia 1 (4).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles