Statistikapomm: Liverpoolil on Meistrite liiga ajaloo vingeim ründekolmik

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadio Mane, Mohamed Salah ja Roberto Firmino
Sadio Mane, Mohamed Salah ja Roberto Firmino Foto: Phil Noble / REUTERS

Jalgpalli Meistrite liigas alistas Livepool kahe mängu kokkuvõttes Roma 7:6 (korduskohtumise kaotas Liverpool 2:4 - toim) ning tagas pääsu 26. mail Kiievis toimuvale finaalmängule, kus nende vastaseks on Madridi Real. Toome siinkohal välja mõned faktid kolmapäeval toimunud mängust ning Liverpooli saavutusest.

*Kaheksandat korda jõudis Liverpool Euroopa tugevaimas sarjas finaali. Eelnevast seitsmest finaalist on võidetud viis.

*Liverpool ja Roma lõid kahe mängu peale kokku 13 väravat. See on kõige resultatiivseim poolfinaal Meistrite liiga ajaloos, kuid mitte ainult. Vaid korra varem on Meistrite liiga väljalangemismängus löödud sama palju väravaid. See juhtus hooajal 2008/09, kui Müncheni Bayern alistas kahe mängu kokkuvõttes Lissaboni Sportingu 12:1.

*Jürgen Kloppist sai neljas treener, kes on Liverpooli Meistrite liigas finaali viinud.

*Roberto Firmino on sel hooajal löönud Meistrite liigas kümme väravat ning andnud seitse väravasöötu. Mitte keegi pole sel aastakümnel suutnud selles võistlussarjas lüüa vähemalt seitse väravat ning anda vähemalt seitse väravasöötu.

*Georginio Wijnaldum on Inglismaa klubide eest löönud kokku 19 väravat (11 Newcastle'i ja 8 Liverpooli eest), kuid kolmapäevane värav oli esimene, mille ta lõi võõrsil.

*Liverpooli ründekolmik Salah-Firmino-Mane tõusis Meistrite liiga ajaloos ühel hooajal kõige rohkem väravaid löönud kolmikuks. Neil on nüüd kolme peale kirjas 29 tabamust. Varasem rekord kuulus Ronaldo-Bale-Benzema kolmikule 28 väravaga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles