Soome jäähokikoondis sai MMil šokeeriva kaotuse

Merili Luuk
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Põhjanaabrid on upakil
Põhjanaabrid on upakil Foto: Petr David Josek / AP

Kolme suureskoorilise võiduga jäähoki MMi alustanud Soome koondise hea hoog sai otsa, kui turniiri korraldajale Taanile jäädi alla 2:3. 

Taani läks teisel perioodil Frans Nielseni väravast juhtima ning kuigi pelgalt kaks minutit hiljem viigistas Sebastian Aho seisu, viis Oliver Bjorkstrand Taani siiski enne otsustavat perioodi 2:1 ette. 

Mikael Granlund viigistas küll viimasel perioodil taas seisu, kuid kaks minutit enne normaalaja lõppu kasutas Taani ära arvulise ülekaalu ning võitis kohtumise tänu Nichlas Hardti viskele.

Soome oli see turniiri esimene kaotus ning esialgu jätkatakse veel liidrina, sest USA-l ja Kanadal on üks mäng pidamata. Taani alistas avamängus karistuvisete seeria abil Saksamaa 3:2, kuid kaotas seejärel soosikutele USA-le 0:4 ja Kanadale 1:7. Tänase võidu järel on neil koos viis punkti. 

Teises B-alagrupi kohtumises teenis Saksamaa esimese võidu, võites 6:1 Lõuna-Koread. 

B-alagrupp
B-alagrupp Foto: Kuvatõmmis

A-alagrupis tõusis liidriks Rootsi, alistades 7:0 Austria. Šveits võitis 5:2 tabeli viimasel kohal asuvat Valgevenet. 

A-alagrupp
A-alagrupp Foto: Kuvatõmmis
Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles