34 riigi sulgpallurid tulevad Eestisse medaleid jahtima

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristin Kuuba Helina Rüütel Eesti juunioride EMi medalistid aastal 2015.
Kristin Kuuba Helina Rüütel Eesti juunioride EMi medalistid aastal 2015. Foto: Mark Phelan / Badminton Europe

Täna avalikustas Euroopa Sulgpalliliit sügisel Tallinnas sulgpalli juunioride Euroopa meistrivõistlustel osalevate riikide arvu. EMile Eestisse sõidavad võistlema 34 riigi koondised. See märgib ühtlasi sulgpalli juunioride EMide ajaloos osalevate riikide arvu rekordi kordamist.

7.-16. septembril Kalevi spordihallis toimuvad juunioride Euroopa meistrivõistlused on esimene kord, kui sulgpalli tiitlivõistlus peetakse Eestis ja ka Baltikumis. EM on juunioride jaoks olulisim turniir enne täiskasvanute võistluskarusellile siirdumist. Kümne võistluspäeva jooksul selgub esmalt võistkondlik Euroopa meister ja seejärel individuaalsed tiitlivõitjad.

Euroopa Sulgpalliliidu võistluste valdkonna juht Jimmy Andersen tundis heameelt, et nii paljud riigid on oma sportlased Tallinnasse saatmas: «Juunioride EM on kindlasti Euroopas üks sulgpalli tähtvõistlusi. On suurepärane näha, et järjest rohkemates riikides on häid mängijaid, kellega sel võistlusel osaleda ja EMile on tulemas üha uusi riike. Nii saame Tallinnas esmakordselt EMil tervitada Moldovat.»

Sulgpalli juunioride EMil on tuule tiibadesse saanud mitmed praegused tähtmängijad, nii olümpiavõitja Carolina Marin Hispaaniast kui maailmameister Viktor Axelsen Taanist. «Juunioride EM septembris on Eesti spordipublikule kindlasti hea võimalus näha selle mängulise ja atraktiivse spordiala tulevikutähti oma silmaga,» lausus Eesti Sulgpalliliidu president Karol Kovanen. «Loodame, et parimad noored Euroopa ja Eesti mängijad innustavad paljusid noori ka ise rohkem sporti tegema ja liikuma,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles