Blogi: Horvaatia alistas omaväravast ja penaltist hambutu Nigeeria (1)

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Horvaatia - Nigeeria kohtumine MMil.
Horvaatia - Nigeeria kohtumine MMil. Foto: Fabrizio Bensch / Reuters / Scanpix

Horvaatia alustas MM-finaalturniiri D-alagrupis Nigeeria vastu 2:0 võiduga. Skoor avati 32. minutil, kui Mario Mandžukici pealöök põrkas nurgalöögi järel Nigeeria kaitsja Oghenekaro Etebo jalgadest väravasse. Lõppskoori vormistas 72. minutil 11 meetri punktilt Luka Modric, eelnevalt oli William Troost-Ekong teinud karistusalas penaltiväärilise vea Mandžukicile.

Enne mängu:

Horvaatia peatreener Zlatko Dalic on suutnud lahendada senise mure: meeskond toetus liialt Luka Modricile. Ülemiseks poolkaitsjaks nihutatuna saab Modric vähem palli, ent ei pea ka mitme mehe eest rabama. Motivatsioonipuudus horvaate ei vaeva, paljudele põhimeestele on tegu karjääri viimase MMiga.

Nigeeria näol on tegemist mandri kõige stabiilsema meeskonnaga, kes on alates 1994. aastast puudunud MMilt vaid korra (2006) ning suutnud ainsa Aafrika koondisena kolmel korral alagrupist edasi jõuda. Sedapuhku polnud Nigeerial aga loosiõnne, sest Horvaatia, Islandi ja Argentiina näol satuti keerulisse seltskonda. John Obi Mikeli ja Victor Mosesi kogemuste toel ollakse aga kindlasti konkurentsivõimelised.

Sakslasest peatreener Gernot Rohr on toonud Nigeeria ridadesse euroopalikkust ehk distsipliini ja meeskonnavaimu. Noores koondises puuduvad säravad tähed ja peamiselt toetutakse vasturünnakutele, kuid Rohr on suutnud koostada liidetavate summast suurema meeskonna.

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles