Safari ralli ühineb taas MM-sarjaga?

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Safari ralli
Safari ralli Foto: twitter

Vanematel rallifännidel on meeles kuidas vanasti sõideti Aafrikas ränkrasket maratonrallit, mis nõudis MM-sarja sõitjatelt ja tiimidelt tõsist ettevalmistust. Nüüd on Safari ralli tegemas MM-sarjas tagasitulekut.

Keenia valitsus ja FIA sõlmisid täna Pransusmaal toimunud autospordi üritusel lepingu, millega Keeniale pakutakse võimalus taasühineda MM-sarjaga. Järgmisel hooajal toimub Keenias MM-sarja testralli ning kui kõik õnnestub, peaks MM-sari Aafrikasse naasma juba aastal 2020.

Kuna sel ajal ehitati ralliautod tõsiselt ümber, et nad sellisele katsumusele vastu peaks, siis ei olda veel kindlad, kuidas hetkel ralli välja nägema hakkab. Teatavasti üritavad kõik meeskonnad kulude pealt kokku hoida, aga selline ralli suurendaks kulusid märgatavalt.

Viimati sõideti Safari rallit aastal 2002. aastal, kui ralli võitis legendaarne Colin McRae. Samal aastal lõpetas Markko Märtin ralli neljandal kohal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles