Federer kritiseeris Serenat, läbi lillede

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Roger Federer
Roger Federer Foto: CB / imago/Claus Bergmann

Tenniselegendi Roger Federeri hinnangul ei testita tennisemängijaid dopingu vastu piisavalt tihti.

Federerilt küsiti dopingutestide kohta hinnangut pärast seda, kui 23-kordne suure slämmi võitja Serena Williams ütles, et teda testitakse ebaausalt tihti.

«Minu hinnangul ei saa kunagi liiga palju testimist olla. Kui testimine on professionaalne ning meid koheldakse kui inimesi, on kõik korras. Aga saan mõnede frustratsioonist aru, ka mina olen vahepeal endast välja läinud,» ütles Federer.

Viimase kuu jooksul on Federer enda sõnul andnud seitse dopinguproovi. «On olnud tihe periood, olen andnud nii uriini- kui vereproovi.»

Federeri sõnul testitakse teda Šveitsis olles eriti sagedasti, sest dopingukontrolör elab temaga samas külas. «Kui tal on igav, siis ta ilmselt mõtleb, et lähen vaatan, kas Rogeril on kodus ikka tore olla. See võtab ju ainult kümme minutit,» naljatas tennisist.

Tõsisemalt rääkides, ütles Fererer, et näiteks Dubais pole teda 15 aasta jooksul peaaegu üldse testitud. «Kui aus olla, siis 15 aasta jooksul olen Dubais vaid korra dopinguproovi andnud.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles