Treier: loodan, et klubi ei oota Girol minult kõva tulemust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Grete Treier
Grete Treier Foto: Raul Vinni / Saarte Hääl

Varasematel aastatel naiste mainekaimale mitmepäevasõidule Giro d’Italiale auahnete plaanidega läinud jalgrattur Grete Treier hoiab tänavu madalat profiili. Tervisehädade tõttu sel hooajal ainult Eestis võistelnud Treieril puudub ülevaade oma võimetest.



Õigupoolest pole Michela Fanini profiklubi liidri startimine üldse kindel, sest kevadel Itaalias tehtud südameuuringute näitajad polnud korras. Laupäeval saapamaale lendav Treier läbib uue kontrolli ja alles pärast arstide nõusolekut saab ta osaleda 1.–10. juulini vältaval Itaalia velotuuril.

«Michela Fanini on öelnud, et vajavad mind, kuid loodan, et nad ei oota minult kõva tulemust,» lausus eile Kuressaares peetud Eesti meistrivõistlustel grupisõidus oma kaheksanda kulla võitnud Treier. «Giro pole hooaja peaeesmärk, sest ettevalmistus on jäänud poolikuks.»

Michela Fanini kutsus Giro ajaks tiimile appi ka Eesti parima naisratturi treenerist abikaasat Edgari Treierit, kes langetab otsuse järgmisel nädalal. «Läheksin kindlasti Gretele appi, juhul kui ta läheb suurt tulemust tegema. Praegune olukord on aga ebaselge,» täpsustas ta.

2007. aasta Girol etapivõidu teeninud Grete Treierit ootab tänavu karm katsumus, sest Edgari Treieri sõnul on etapid varasemast raskemad. Mägedes pole Grete Treier, keda kimbutavad hingamisprobleemid, aga harjutada saanud. «Loodan, et Grete läheb Girol iga päevaga paremaks. Praegu on ta pisut toores, kiirus tuleb jalgadesse võisteldes,» ütles Edgari Treier.

Järjekordse Eesti meistri tiitli nimel Treier väga palju pingutama ei pidanud. Teise ringi alguses koos Liisi Risti ja Kristel Koortiga peagrupist eraldunud Treier sõitis üksinda eest kolmandal ringil ning finišeeris uhkes üksinduses.

Tabloo

Eesti meistrivõistlused grupisõidus:

Naised (86,95 km): 1. Grete Treier (Michela Fanini) 2:26.48, 2. Liisi Rist (Kalevi Jalgrattakool) +2.39, 3. Kristel Koort (Investment Agency Team) +2.40,

Kuni 18-aastased noormehed (128,35 km): 1. Oskar Nisu (CFC) 3:13.09, 2. Kristen Kivistik (Saaremaa Viiking), 3. Timmo Jeret (Pärnu Kalev).

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles