Austraalia lahtiste finalist ühe Twitteri-säutsu eest võistluskeelu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolumbia tennisist Robert Farah.
Kolumbia tennisist Robert Farah. Foto: ROBERTO SCHMIDT / AFP / Scanpix

Tänavustel tennise Austraalia lahtistel meistrivõistlustel meeste paarismängus finaali jõudnud 31-aastane Kolumbia tennisist Robert Farah sai karistada Twitterisse postitatud säutsu eest.

Nimelt postitas Farab veebruaris säutsu, kus promos Rootsi kihlveokontorit Betssonit, mis on aga Rahvusvahelise Tenniseliidu (ITF) reeglitega keelatud. Farah vabandas ja kustutas säutsu kohe, kui sai teada, et säärane reklaamtegevus pole lubatud. Sellele vaatamata määras ITF Farahile 5000 USA dollari suuruse trahvi ning kolmekuulise tingimisi võistluskeelu.

Farah asub maailma paarismängu edetabelis 16. kohal. Tänavu jõuti koos kaasmaalase Juan Sebastian Cabaliga Austraalia lahtistel finaali, kus kaotati duole Oliver Marach - Mate Pavic.

ITFile heideti pikalt ette ükskõikset suhtumist kihlveopettuste teemasse. Viimasel ajal on tennisejuhid selle valdkonnaga tegelema hakanud ja ka pätte kätte saanud. Maikuus määrati Argentiina mängijale Nicolas Kickerile kihlveopettuse eest kuue-aastane võistluskeeld ning juuli alguses sai egiptlane Karim Hossam eluaegse tennises tegutsemise keelu.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles