Jaanus Nõmmsalu hakkas liberoks

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jaanus Nõmmsalu
Jaanus Nõmmsalu Foto: Margus Ansu

Treenerid on hakanud välisklubides mängivaid Eesti võrkpallureid usinalt erinevatel positsioonidel kasutama.

Kui Rennes'i Etudiantsis leiba teenivad Sten Esna ning Pavel Kružajev täitsid viimases Prantsusmaa meistrivõistluste kohtumises vastavalt nurga- ja temporündaja ülesandeid, siis Ostrava DHLi nurgaründajale Jaanus Nõmmsalule usaldati Tšehhimaa karikavõistluste kohtumises libero roll, kirjutab volley.ee.

«Võrreldes nurgaründaja positsiooniga on liberona igavam platsil olla. Ehk vanemas eas, kui ei viitsi enam nii palju karata, võib täiskohaga liberoks hakata,» arutles Nõmmsalu.

Karikasarja teise ringi mängus Ústí nad Labemi SKVga pidi Nõmmsalu harjumatul positsioonil tegutsema, sest põhilibero Jan Vaclavik käis pimesooleoperatsioonil.

Tennisist Kaia Kanepi sellesuvise kogemuse varal kulub taastumiseks vähemalt kaks nädalat. Näis, kas Nõmmsalu jääb liberoks ka laupäevases meistrivõistluste mängus Libereci Duklaga.

Viimati mängis Nõmmsalu liberona suvel Eesti koondisega Kasahstanis turniiril, kui Sten Esna mängu ajal vigastada sai.

Külla tulnud Ústí nad Labemi SKV 3:1 (-23, 16, 23, 22) alistanud DHL jõudis karikavõistlustel kaheksa parema sekka. Omapärase võistlussüsteemi kohaselt on meeskonnad jaotatud kahte alagruppi.

DHL kohtub 27.-28. detsembrini Liberecis peetaval jõuproovil lisaks kohalikule Duklale veel Brno JMP ja Opava Ferramiga. Turniiri võitja mängib 16. veebruaril finaalis.

«Klubi ei pea karikavõistlusi tähtsaks. Turniirile eelneb kolm vaba päeva ja üks pallitrenn,» ütles Nõmmsalu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles