Olümpiapiletita jäänud Pajusalu valas pisaraid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaisa Pajusalu.
Kaisa Pajusalu. Foto: Rein Kilk

Sõudja Kaisa Pajusalu ületab Bledi MMil naiste ühepaatide B-finaalis viimasena finišijoone ning langetab pettunult pea. Paar minutit hiljem tuleb ta paadisillale ja pühib palgelt pisaraid.


Unistus Londoni olümpiapilet saada kustus.

«Algus oli paljulubav,» avaldab kuni 1500 meetrini kolme parema seas olnud Pajusalu mornilt. «Aga 500 meetrit enne lõppu sai ühtäkki kogu jõud otsa. Mitte kuskilt polnud midagi võtta. Jalad olid täiesti tühjad.»
Lõpuks finišeeris eestlanna 7.58,41ga, võitis Natalja Mustafajeva (Aserbaidžaan) 7.43,43ga.

Pajusalu tõdes, et strateegiliselt ei teinud ta midagi valesti. Alguses tuligi täiskäik sisse vajutada ja kannatada nii kaua kui võimalik. Paraku ei suutnud vastastele kõva lahingu andnud eestlanna lõpuni kannatada. Sein tuli liiga vara ette. «Teadsin, et konkurentidel on väga tugev lõpp. Sellepärast üritasingi kohe algusest peale eest ära minna. Muud varianti mul polnud,» nentis Pajusalu, kes saab järgmise võimaluse Londoni olümpiapilet teenida kevadisel OM-kvalifikatsioonivõistlusel.

See on aga väga raske ülesanne, sest välja jagatakse vaid kolm pääset. «Ma tahtsin seda olümpiapiletit siit nii väga! Kvalifikatsioonivõistlusel on konkurents veelgi kõvem,» tõdes Pajusalu, kellele MMi kokkuvõttes kuulus 12. koht.

Kvalifikatsioonivõistlusele peab lootma jääma ka meeste paarisaeruline neljapaat. C-finaalis jäid eestlased neljandaks ning kokkuvõttes kuulus neile 16. koht.

«Eks see 16. koht 20 paadi hulgas on väike pettumus. Lootsime, et neljane võtab siit ikka olümpiapileti ära,» kahetses Eesti Sõudeliidu peasekretär Jaan Tults Bledi järve ääres.

Eessõudja Andrei Jämsä sõnul õnnestus paatkonnal MMil korralikult vaid üks sõit. Vahesõidus jäi poolfinaali pääsust ja olümpiapiletitest lahutama vaid vähem kui kaks sekundit. «C-finaalis tegime oma keskmise sõidu. Polnud kõige hullem, aga polnud ka kõige parem. Ei saanud koostööd kuidagi klappima seekord,» tõdes Jämsä.

Pärast Eestisse jõudmist võtavad sõudjad paar päeva puhkust ning seejärel hakatakse paarisaerulisel neljapaadil EMiks koostööd klappima.

Aega ülearu palju neil just pole – EM algab juba 16. septembril. «Vaatame, kuidas paadi liikuma saame. Neli tugevat meest paadis ei tähenda alati kiiret minekut. Aga loodame parimat!,» tõdes treener Matti Killing taas kord.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles