Pau Gasol võib jõuda ainulaadse saavutuseni

Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Hispaania äss Pau Gasol.
Hispaania äss Pau Gasol. Foto: SCANPIX

Hispaania korvpallikoondise tugisammas Pau Gasol võib Londoni olümpiamängudel kuldmedalit võites jõuda omalaadse saavutuseni.



Hispaanlasest võib saada läbi aegade esimene korvpallur, kes võitnud kuldmedali nii EMilt, MMilt kui ka OMilt ja triumfeerinud unistuste liigas NBA.

Olümpiakuld on korvpallis Euroopasse varem tulnud vaid kolmel korral: 1988. ja 1972. aastal oli võidukas NSVLi meeskond ning 1980. aastal Jugoslaavia. Nelja tiitlini nendes koondistes pallinud meestest ükski mees siiski ei jõudnud.

Gasolil on praegu ette näidata kaks EM-kulda (2009. ja 2011. aastast), üks MM-tiitel (2006. aastast) ning lisaks on ta Los Angeles Lakersi ridades kroonitud kahel korral NBA meistriks (2009. ja 2010. aastal). Olümpiamängudelt on tal 2008. aastast hõbemedal.

«Loomulikult on nüüd suur eesmärk järgmise aasta tiitlivõistlus. Teame, et seal on väga raske võita, kuid meil on väga kõrged ootused,» sõnas Pau Gasol Reutersile. «USAd on raske võita, kuid läheme Londonisse võitlema ja endast parimat andma.»

«Kuldmedal on järgmisel aastal meie eesmärk ning samamoodi mängides ja sarnast meeskonnavaimu näidates on kõik võimalik,» toetas vanemat venda samuti NBAs palliv Marc Gasol. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles