Bjørndalen: olin lähedal karjääri lõpetamisele

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Bjørndalen
Ole Einar Bjørndalen Foto: SCANPIX

Laskesuusatamise elav legend Ole Einar Bjørndalen tunnistas, et oli kevadel väga lähedal sellele, et ta pidanuks oma karjääri lõpetama.

37-aastane norralane vigastas kevadel palki tõstes selga ega suutnud mitu nädalat käiagi, rääkimata treenimisest. Ühtekokku pidi ta treeningutelt eemal olema kuu aega, kirjutab Aftenposten.

«Olen harjunud olema terve hooaja jooksul heas vormis, aga nüüd vajusin mudasse,» vihjas Bjørndalen eelmisele hooajale, mis tema varasemaid tulemusi arvestades kõige suurepärasem polnud. «Vaimselt polnud ma veel valmis lõpetama, aga kui ma ei oleks vigastusest võitu saanud, poleks mul olnud muud võimalust. Ma pole kunagi karjääri lõpetamisele nii lähedal olnud.»

«Aga nüüd pole mul loobumine enam mõtteiski, tunnen end nii hästi,» lisas ta.

Bjørndalen on MK-sarjas osalenud 19 aastat ja võitnud selle ajaga 93 MK-etappi (neist ühe murdmaasuusatamises).  

Bjørndalen kinnitas, et loodab võistelda kuni 2014. aasta Sotši olümpiale ning seejärel karjäärile punkti panna. Sel hooajal on tema peamine eesmärk veebruari lõpus Ruhpoldingus algaval MMil oma medalikollektsiooni täiendada – Bjørndalen on juba 16-kordne maailmameister, lisaks on tal MMidelt 11 hõbedat ja üheksa pronksi.

Seetõttu otsustas Bjørndalen, et ei osale enne MMi ühelgi MK-etapil. «Olen ettevalmistusega alles algusjärgus, aga võib-olla on see hoopis minu eelis,» mõtiskles ta. «Kohe hooaja alguses heas vormis olla pole hea mõte, nagu eelmine hooaeg näitas, sest MM on ju alles veebruari lõpus.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles