Tšempion Tänak: kuidas saaksin kurta? Ideaalne nädalavahetus!

Siim Kaasik, Jyväskylä
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak, Soome ralli võitja!
Ott Tänak, Soome ralli võitja! Foto: Karli Saul/SCANPIX

Ott Tänak võttis Soome rallilt jackpoti – esikoht nii ralli üldarvestuses kui ka lisapunkte toonud Power Stage'il. Embus tiimiboss Tommi Mäkinenilt ja Toyota autofirma direktorilt, suudlus abikaasalt ja siis astus meie ralliäss meedia ette. «Väga oluline – oli tähtis võit,» kõlas Tänaku vahetu emotsioon ralliraadios.

Saarlase nägu oli mõistagi naerul. «Kuidas saaksin kurta?» päris Tänak. «Ideaalne nädalavahetus. Esimene päev oli raske ja edasi kasvatasime lihtsalt eduseisu. Meeskond on teinud täiuslikku tööd ja oli lihtsalt ideaalne ettevalmistus. Kõik, mida me soovisime sai tehtud ja meeskond on täiega meie selja taga. Nii see peabki olema: koostööd tehes on kõik võimalik.»

Tänak vähendas selle võiduga märgatavalt vahet ka MM-sarja üldarvestuses – Sebastien Ogier'le kaotab saarlane nüüd 25, Thierry Neuville'ile 46 punkti. Hooaja lõpuni on jäänud veel viis rallit. Kas selle vahe võib veel tagasi sõita? «Nagu ma olen öelnud, siis ma võtan praegu ühe ralli kaupa ja üritan igat neist võita. Vaatame, kuhu nii välja jõuame, aga ma annan endast alati parima.»

Autasustamise järel andis Tänak oma kommentaarid ka Eesti ajakirjanikele. Tänak märkis: «Soome ralli võit on ilmselgelt eriline. Kindlasti teeb selle eriliseks see, et see on esimene ralli, mille ma olen suutnud võita ja mille Marko omal ajal võitis. Meie jaoks siiski koduralli, kus on väga palju eestlasi ja sellise fännihulga ees on eriline võita. Mingil määral andis see survet juurde, aga mingil määral ka toetas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles