Kas FIS ei usalda enam Eesti Suusaliitu?

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andrus Veerpalu Otepää MK-etapil Tehvandi tõusul.
Andrus Veerpalu Otepää MK-etapil Tehvandi tõusul. Foto: Raigo Pajula

Postimehe ajakirjanik Priit Pullerits vaeb oma blogis põhjuseid, miks tahab Rahvusvaheline Suusaliit (FIS) Otepää MK-etapi kalendrist välja jätta.

Teatavasti tuli uudis, et 2012. aastal on Otepää etapp küll kavas, kuid aasta hiljem seda enam kalendris pole. Otepää MK-etapi korraldusjuht Jaak Mae kommenteeris täna Kuku raadiole, et lõplik otsus 2012/2013 hooaja osas tehakse järgmisel kevadel FISi kongressil.

Pulleritsu allika andmetel on Otepää etapi ärajätmise põhjus peamiselt selles, et FIS on kaotanud usalduse Eesti Suusaliidu vastu.

«Salaallikalt – ja ta teab, millest ta räägib, seda võin teile käsi südamel kinnitada – sain teada, et asi ei ole mitte väidetavas vastuseisus endine korralduskomitee juht Alar Arukuusk versus uus juht Jaak Mae. Küsimus on pigem selles, et FIS ei saa aru, miks vahetas Eesti Suusaliit välja korraldusmeeskonna, kes oli saanud siiamaani aastaid edukalt hakkama Otepää MK-etapi läbiviimisega ja organiseeris samuti suurepäraselt möödunud talvel juunioride MM-võistlused. FISi reitingus pidi Otepää mullune MK-etapp korralduse poole pealt hoidma 3.-5. kohta, aastal 2005 oli Otepää etapp aga kõigist etappidest korralduslikult lausa parim,» kirjutab Pullerits. «Siit kerkib küsimus: miks on FIS otsustanud nüüd ja just Otepää taandada iga-aastasest võistluskohast juhuslikumate kohtade hulka?»

«Sain salaallikalt teada, et küsimus pole Otepää etapi senises korraldamises, vaid küsimus on peaasjalikult selles, et Eesti Suusaliit pole FISile enam usaldusväärne partner,» jätkab ta. «Põhjused on esiteks Otepää MK-etapi eduka korraldustiimi põhjendamatu väljavahetamine, teiseks Tiit Peki lahtikangutamine FISi murdmaakomitee liikme ning MK- ja kontinentaalkarikasarja alakomitee juhi kohalt ning kolmandaks Veerpalu dopinguskandaal, kus Eesti poolt on FISi tabanud erinevad süüdistused, sh valetamises.»

«Mu salaallikas nentis, et kui MK-etapi korraldajate hulka jagub uusi tahtjaid, ja kui FIS ei näe Otepääd ega ESLi enam hea koostööpartnerina, siis saabki üks konkurent Otepää senise koha endale. Ehk see usaldusväärsus, mille ESL ja Otepää MK-etapp on aastatega FISi silmis teeninud, on hakanud nüüd murenema. Kusjuures siin on väga oluline lisada, et mu salaallikas ei tunne selle üle põrmugi heameelt (ehk seega ei maksa arvata, et ta on inimene, kes suusatamist vihkaks ja sellele halba sooviks),» lisab Pullerits.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles