Kristjan Ilves jätab suvise GP esikoha ilmselt kaitsmata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
PyeongChang, LÕUNA-KOREA 14FEB18
Fotol Kristjan Ilves
tl/Foto Tairo Lutter/EESTI MEEDIA
PyeongChang, LÕUNA-KOREA 14FEB18 Fotol Kristjan Ilves tl/Foto Tairo Lutter/EESTI MEEDIA Foto: Tairo Lutter / Postimees

Mullu kahevõistluse suvise GP-sarja võitnud Kristjan Ilves kavatseb tänavu osaleda ainult avaetapil. Kuna üldvõidu eest võitlemiseks peaks osalema kõigil neljal etapil, jätab Ilves esikoha ilmselt kaitsmata.

Ilves loodab parimas vormis olla talvel. «Tähtis on talvel hea olla, kuid suvised võistlused annavad hetkevormist hea ülevaate,» ütles Ilves rahvusvahelise suusaliidu (FIS) vahendusel. «Suvine ettevalmistus on mul tänavu läinud hästi. Juunis treenisime Otepääl ning juulis viibisime kahenädalases laagris Innsbruckis. Nüüd oleme tagasi Otepääl. Palju rasket tööd on tehtud, kuid mitu treeningkuud on veel ees.»

Tänavune suusahooaeg kulmineerub Seefeldis toimuva MMiga. «Tahan Seefeldis heas hoos olla,» ei varjanud Ilves. «Selle aasta alguses seal toimunud kolmepäevasel võistlusel olin heas hoos ning seetõttu tunnen ennast enesekindlalt. Lisaks sellele tahaks saavutada suuremat stabiilsust ja näidata hüppemäel veel paremaid esitusi.»

Eelmisel hooajal Otepääl toimuma pidanud MK-etapp jäi sooja ilma tõttu ära. «Kahju, et nii läks,» sõnas Ilves. «Loodetavasti tänavu võistlus toimub ja minu jaoks oleks see hooaja üheks suursündmuseks.»

Mullu jõudis Ilves MK-sarjas esimest korda pjedestaalile. Viimati said eestlased sellise saavutusega hakkama 26 aastat tagasi. «Hooaeg kulges üles-alla ning olümpiamängud ei läinud nii nagu tahtnuks,» tõdes Ilves. «Siiski oli tegemist mu parima hooajaga, mis näitas, et liigume õiges suunas.»

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles