Hispaania koondise kaitsja Pique teatas koondisekarjääri lõpetamisest

Aleks Lesk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Gerard Pique.
Gerard Pique. Foto: CURTO DE LA TORRE/AFP

FC Barcelona ja Hispaania koondise kaitsja Gerard Pique teatas, et lõpetab rahvuskoondise esindamise.

31-aastane keskkaitsja mängis koondise eest 102 mängu, mille jooksul suutis ta lüüa ka viis väravat. Pique debüteeris rahvuskoondises aastal 2009. Ta kuulus meeskonda, kui aastal 2010 võideti MM ja pärast seda kirjutas ta koondisega oma nimele ka 2012. aastal EM-tiitli.

Pique ei olnud sugugi rahvuskoondise toetajate lemmik, kuna kaitsja oli tugevalt Kataloonia iseseisvumise poolt. Seetõttu sai ta mängudel oma koondise toetajate poolt kõvasti vilet ning sõimu. Pique otsustas koondisest loobuda vaatamata sellele, et meeskonna uus peatreener on Luis Enrique, kes juhendas hispaanlast ka FC Barcelonas.

«Ma rääkisin Enriquega mõned päevad tagasi. Ta helistas mulle ja rääkisin talle oma otsusest, mille olin juba pikka aega tagasi vastu võtnud. Ma olin seda varianti hoolikalt kaalunud. Mul oli koos koondisega imelised ajad, mille tipuks jääb EMi ja MMi võit. Nüüd keskendun edaspidi vaid Barcelonas mängimisele,» vahendab BBC Pique sõnu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles