Aganits pärast võitu Iisraeli üle: nende ainuke võimalus oli meid vaidlemisega rööpast välja ajada

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andri Aganits.
Andri Aganits. Foto: Eero Vabamaegi / PM/SCANPIX BALTICS

Eile alistas Eesti võrkpallikoondis EM-valikkohtumises Iisraeli koondise 3:1 ning sellega sammuti kindlalt edasi EM-finaalturniirile. Pärast mängu jagas oma mõtteid Andri Aganits. 

Iisraeli vastu 16 punkti toonud Andri Aganits oli eestlaste poolelt statistiliselt paremuselt teine mängija, kuid tema esituses oli see üks parimaid kohtumisi koondise särgis. Aganits ise jäi samuti mänguga rahule: «Saime oma eesmärgi täidetud, kõige tähtsam on see 3:1 võit ja pääs EM-finaalturniirile.»

«Närvi enne kohtumist sees polnud, eks neid mänge on juba natuke mängitud ka. Selline mõnus kerge mängueelne ärevus oli küll nagu alati. Saime ilusti hakkama. Esimeses geimis kus kaotasime oleksime lõpus kohtunike praagi tõttu peaagu geimi kätte saanud, aga lõpuks võtsime (järgmistes geimides) ikkagi oma,» lausus Aganits Volley.ee'le antud intervjuus.

Meeskondade vahel läks teise geimi lõpus korralikuks sõneluseks, mis lõppes Iisraeli mängijale punasse kaardiga, tänu millele Eesti ka geimi võitis. «See sõnelemine käib mängu juurde. Nende ainuke võimalus oligi meid rööpast välja ajada ja proovida iga pallivahetusel midagi küsida. Kohtunikult küsiti auti, näpupuudet või mida iganes. Klassi vahe oli meil olemas,» arvas Aganits. 

Lõpetuseks küsiti, kas 16 punkti toonud Aganits ise usub, et see oli tema elu mäng? «Elu mänguna kirja ei lähe, küll see ka veel tuleb!» naeris koondislane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles