Blogi: Kelly Sildaru on neljakordne juunioride maailmameister (2)

Siim Kaasik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Uus-Meremaal Cardronas peetud juunioride freestyle-suusatamise maailmameistrivõistlustel kaitses Kelly Sildaru edukalt rennisõidu maailmameistritiitlit. Tegu on Sildaru karjääri neljanda juunioride MM-kullaga.

Sildaru tegi oma parima tulemuse teises voorus, kui sai kirja tulemuse 92,20. Ka tema esimese vooru 86,20 ja kolmanda vooru 90,60 oleksid taganud kuldmedali.

Teise koha teenis venelanna Valeria Demidova 84,80 punktiga, kolmas oli hiinlanna Kexin Zhang 80,60 punktiga.

TULEMUSED

Foto: Ekraanitõmmis

Sildaru on nüüd juunioride maailmameistrivõistlustelt võitnud kokku viis medalit – kaks kulda rennisõidus (2017 ja 2018), kaks kulda pargisõidus (2017 ja 2018) ning pronksmedal Big Airis (2018).

Järgmise võistluse teeb Sildaru 5. septembri varahommikul, kui kavas on esimene MK-etapp Big Airis. Finaalvõistlus peetakse Big Airis 7. septembri varahommikul.

Enne võistlust

Sildaru on tänavustelt juunioride maailmameistrivõistlustelt võitnud kaks medalit. Big Airi hüpetes teenis ta hõbeda, pargisõidus kaitses aga edukalt eelmisel aastal võidetud MM-kulda. Ka täna on Sildaru stardis tiitlikaitsjana, sest 2017. aastal võitis ta rennisõidus kuldmedali Šveitsis Crans-Montanas toimunud MMilt.

Toona võitis hõbemedali ameeriklanna Svea Irving pronksi venelanna Valeria Demidova. Mõlemad neiud on stardis ka sel korral.

Võistluste kvalifikatsiooni võitis kindlalt Sildaru, kes kogus 95 punkti. Sildarule järgnes venelanna Demidova, kes kogus 89,00 punkti. Demidova lõpetas muide Pyeongchangi olümpiamängudel rennisõidu kõrge kuuenda kohaga. Kolmandale kohale tuli olümpiamängudel üheksandaks tulnud 16-aastane hiinlanna Kexin Zhang 87,60 punktiga.

Kommentaarid (2)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles