Bjørndalen: olen sama põnevil ja motiveeritud kui 20 aastat tagasi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ole Einar Bjørndalen Itaalias Val Senalesis algavaks hooajaks treenimas.
Ole Einar Bjørndalen Itaalias Val Senalesis algavaks hooajaks treenimas. Foto: Nordic Focus

Laskesuusatamise kuningal Ole Einar Bjørndalenil oli mullu karjääri üks kesisemaid hooaegu, 37-aastane norralane suutis võita vaid ühe MK-etapi.

1993. aastal MK-sarjas debüteerinud Bjørndalen on oma karjääri jooksul võitnud 92 etappi laskesuusatamises ning ühe murdmaasuusatamises. Mullune hooaeg algas hästi, kui ta avaetapil Östersundis sai kaks teist kohta ning võitis jälitussõidu. Siis aga hakkas kõik allamäge minema, kirjutab Tidens Krav.

«Olin detsembris üks kiiremaid laskesuusatajaid, aga tegin siis vale otsuse ja see maksis mulle kätte. Samas, kui tahad olla parim ja soovid areneda, peab julgema ka riske võtta,» sõnas Bjørndalen.

Eelmise hooaja MK-sarja üldarvestuses 10. kohaga lõpetanud Bjørndalen usub, et suudab algaval hooajal taas poodiumi kõrgeimale astmele tõusta. «Muidugi suudan võita,» arvas ta. «Olen sama põnevil, närvis ja motiveeritud kui olin 20 aastat tagasi. Ma ei tunne end veel vanana.»

Viimasel 17 hooajal on Bjørndalen võitnud vähemalt ühe MK-etapi. Kui tal õnnestubki 30. novembril Rootsis Östersundis algaval hooajal taas mõni etapp võita, saab temast vanim laskesuusatamise etapivõitja.

«Vanus ei tähenda midagi, vähemalt seni, kuni ma ei lase sel end mõjutada,» selgitas Bjørndalen. «Peab olema motiveeritud, treeningutel töökas ning tegema õigeid otsuseid. Siis võid isegi pärast 40. eluaastat probleemideta tipus olla. Mind motiveerib see, kui mu vanusest räägitakse. See on loomulik, et pärast eelmist hooaega arvavad inimesed, et minu aeg on läbi. Kui oleksin ise nii tundnud, oleksin kindlasti ka lõpetanud.»

Kuuekordne olümpiavõitja ja 16-kordne maailmameister sõnas, et tema peamine eesmärk on Ruhpoldingus peetav MM.

«Individuaalne MM-kuld oleks kirsiks tordil,» nentis ta. «Ma ei panusta väga MK-sarjale, kuna olen selle juba kuuel korral võitnud. Muidugi on mul ka küllaga MM-kuldasid, aga minu jaoks on MM tähtsam kui MK-sari.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles