Video: vaata, mida näevad rallisõitjad autoga karmilt üle katuse rulludes

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Justas Simaška auto pärast väljasõitu.
Justas Simaška auto pärast väljasõitu. Foto: Deta Foto - https://www.facebook.com/detafoto

Leedu meistrivõistluste viiendal etapil Elektrenai rallil juhtus karm väljasõit leeduka Justas Simaškaga, kes üle katuse käimise oma kiivrikaamerast jäädvustatuna üles laadis.

Simaška sõitis suurel kiirusel teelt välja ralli viiendal kiiruskatsel, mille tagajärjel nende BMW mitu tiiru üle nina rullus. Mehed ise jäid õnnetuses terveks, kuid nende auto sai karmilt kannatada.

Õnneks ei põrganud nad rulludes kokku samas kohas varem teelt välja sõitnud Geidrius Firantase masinaga. Simaška väljasõidu põhjustas legendi koostamisel tehtud viga.

Kuigi näiteks Eesti meistrivõistlustel ei tohi võistlejad kiivri küljes kaamerat kanda, on Leedus selline asi lubatud. Nii saigi Šimaska vägagi tõetruu kaadri sellest, mida rallisõitjad siis näevad, kui nad autoga üle katuse käivad.

Rally Elektrenai üldvõidu võttis Nikolay Gryazin. Samuti olid stardis ka eestlased Egon Kaur ja Silver Simm, kes saavutasid üldarvestuse kolmanda koha. Teistest eestlastest lõpetasid ralli veel ka Priit Koik - Ken Järveoja. Allan Popov pidi ralli väljasõidu tõttu katkestama.

Videos on väljasõit nähtav alates 1:20.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles