Piltuudis: koondise põhimees Mattias Käit käis operatsioonil

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mattias Käit käis operatsioonil.
Mattias Käit käis operatsioonil. Foto: Mattias Käit / Instagram

Eesti jalgpallikoondise poolkaitsja Mattias Käit käis lõikusel, noorel mängumehel opereeriti sportlase songa.

«Operatsioon tehtud, nüüd algab taastumine. Ei jõua ära oodata, millal tagasi väljakule pääsen,» kirjutas juunis 20-aastaseks saanud Käit sotsiaalmeedias. Tänavuseks hooajaks Inglismaa kõrgliigasse tõusnud Fulhami hingekirja kuuluv Käit pidi viimased koondisemängud trauma tõttu vahele jätma, kokku on tal seni Eesti A-koondises kirjas 15 mäng ja 5 väravat.

«Seis on kehv. Midagi head ei ole. Pean Inglismaale tagasi lendama. Diagnoosiks on sportlase song, mida tuleb nüüd opereerida, et oktoobriks terveks saada. Taastumine peaks kestma kaks nädalat,» sõnas Käit eelmise nädala alguses, kui Eesti koondis enne Rahvuste liiga mänge Kreeka ja Soomega kogunes.

«Hetkel olen kolm nädalat harjutusi teinud ja asi on hoopis kehvemaks läinud, valu on juba suurem. Tuleb operatsioonil ära käia ja siis kaks nädalat taastuda ja trenni minna, et oktoobriks valmis olla,» lisas poolkaitsja.

Vigastus on täpselt sama, mis painas Käiti ka 2016. aasta lõpus pärast valiksarjadebüüti, kus ta lõi 4:0 võidumängus Gibraltari üle kaks väravat. Toona pidi Käit järgnevad matšid vahele jätma ning läks operatsioonile. Paraku ilmnes nüüd, et ilmselt tulnuks kasutada teistsugust operatsioonitehnikat, sest koduklubi Fulhamiga hooajaks valmistudes hakkas tunda andma täpselt sama koht, mis veidi vähem kui kaks aastat tagasi. «On vaja operatsioon veidi paremini teha,» sõnas Käit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles