Vanematele vastuhakk viis Liverpooli ründaja tippu

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sadio Mane
Sadio Mane Foto: OLLY GREENWOOD / AFP

Liverpooli ääreründaja Sadio Mane on viimastel hooaegadel nautinud tõelist tähelendu. Kõik see oleks aga olemata, kui ta oleks kuulanud oma vanemate sõna.

«Sündisin külas, kust polnud sirgunud ühtegi suurt läbilööki teinud jalgpallurit. Kui olin väike, ütlesid mu vanemad, et peaksin õppima, et hakata õpetajaks. Nad arvasid, et jalgpall on aja raiskamine ning ma ei löö selles läbi,» rääkis Mane.

Mane vastus vanematele oli aga: «See on ainus töö, mille abil saan ka teid aidata. Uskusin, et mul on tõesti võimalus saada jalgpalluriks.»

Kuigi vanemad olid Mane soovi vastu, hakkasid nad esimest korda tema sõnu uskuma pärast esimest profilepingut. Selle sõlmis ta 2011. aastal, kui liitus Prantsusmaa jalgpalliklubi Metziga. Hiljem esindas ta Red Bull Salzburgi ning Southamptonit. Liverpooliga liitus ta 2016. aastal.

«Andsin endast kõik. Ühel hetkel said mu vanemad aru, et minu meelt pole võimalik muuta ning nad hakkasid minu karjäärile kaasa aitama. Täna on nad minu üle uhked,» rääkis Mane.

Sel hooajal on Senegali koondise ründaja löönud Inglismaa kõrgliigas neljas mängus neli väravat.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles