Vigastuse küüsi langenud Nadal jätab Aasiasse sõitmata

Kristjan Jaak Kangur
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rafael Nadal peab jälle pidama sunnitud pausi.
Rafael Nadal peab jälle pidama sunnitud pausi. Foto: CHINE NOUVELLE/SIPA / Scanpix

Tennise maailma esireket Rafael Nadal, kes pidi US Openi poolfinaali vigastuse tõttu pooleli jätma, loobus mängimisest oktoobris peetavatel Pekingi ja Shanghai Masters-turniiridel.

32-aastast hispaanlast vaevab jätkuvalt põlvetrauma, mille tõttu ta jättis vahele ka nädalavahetusel peetud Davis Cupi poolfinaali Prantsusmaaga. 17-kordne slämmiturniiride võitja Nadal võib väljakule naasta oktoobri lõpus toimuval Pariisi turniiril.

«Kuna mu põlvemuredes pole midagi uut, otsustasin koos oma tiimiga, et Aasias ma ei mängi. Las põlv paraneb nii nagu varemgi,» selgitas kroonilise kõõlusepõletiku all kannatav Nadal. 1. oktoobril Pekingis algavad Hiina lahtised ja 7. oktoobril algav Shanghai Masters on Aasia turnee kaks kõige olulisemat turniiri.

Nadal on viimasel kahel aastal jõudnud nelja slämmiturniiri finaali. Mullu oli ta US Openil võidukas ning võitis nii eelmisel kui ka tänavusel aastal Prantsusmaa lahtised. Vaid mullustel Austraalia lahtistel tuli tal tunnistada Novak Djokovici paremust. Lisaks US Openile jõudis ta tänavu poolfinaali ka Wimbledonis ning vaid Austraalias pidi ta aasta alguses piirduma veerandfinaaliga.

Võrdluseks – 2015. ja 2016. aastal ei jõudnud Nadal slämmiturniiridel kordagi finaali. Ühe turniiri pidi ta sootuks vahele jätma, kaotas korra avaringis, korra teises, kaks korda kolmandas ja korra neljandas ringis. Hispaanlase parimaks tulemuseks jäi nende kahe aasta jooksul kaks veerandfinaalkohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles