Kontaveit on mullu sügisel seatud eesmärgist 275 punkti kaugusel

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anett Kontaveit.
Anett Kontaveit. Foto: WU HONG / EPA / Scanpix

Eesti naiste tennise esireket Anett Kontaveit kirjutas eelmise aasta novembris oma koduleheküljel, et tema siht on tuleval aastal (ehk tänavu) jõuda maailma 20 parema sekka.

Esmaspäeval avaldatud maailma edetabelis kerkis 22-aastane eestlanna karjääri kõrgeimale ehk 21. kohale. Kui nüüd arvestada sisse selle nädala mängud kõrgetasemelisel Pekingi turniiril ja seal kolmandasse ringi jõudmine, siis on Kontaveit niinimetatud jooksvas maailma edetabelis endiselt 21. kohal, kuid vahe austraallanna Ashley Bartyga on vaid 275 WTA punkti – just nii kaugel on Kontaveit mullu sügisel püstitatud eesmärgist.

Foto: Kuvatõmmis / anettkontaveit.ee

Eelmisel nädalal Wuhanis finaali jõudnud ja karjääri vingeima turniiri teinud Kontaveit jääb ilmselt hooajaga rahule ka siis, kui 20 parema sekka ei õnnestu murda, sest juba sinna piirimaile jõudmine on märkimisväärne saavutus. Lisaks jõudis Kontaveit kahel suure slämmi turniiril neljandasse ringi (Austraalia ja Prantsusmaa lahtised), Wimbledonis jäi laeks kolmas ring ja USA lahtistel avaring.

Siinkohal on paslik avaldada Kontaveidi enda sõnad, mis tennisist rääkis, kui Wuhanis koha poolfinaalis kindlustas: «Tunnen, et olen vaimselt tugevamaks saanud. Oleme selle poolega pidevalt tööd teinud, aga vahel lihtsalt on nii, et läheb aega, kuni selle viljad välja hakkavad paistma ja väljenduvad tulemustes.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles