Prantsusmaa tippklubide duell kujunes Kylian Mbappe peoks

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kylian Mbappe.
Kylian Mbappe. Foto: FRANCK FIFE / AFP

Prantsusmaa jalgpallimeistrivõistluste üheksandas voorus teenis hooaja üheksanda võidu tiitlikaitsja Pariisi Saint-Germain, kes alistas koduväljakul Lyoni Olympique’i 5:0.

Suvel Venemaal Prantsusmaa koondisega maailmameistriks kroonitud 19-aastane ründaja Kylian Mbappe lõi Pariisi Saint-Germaini viiest väravast koguni neli.

Skoori avas juba üheksandal minutil Neymar, kes realiseeris koduväljakul mänginud PSG eest 11 meetri karistuslöögi. Valitsev meister läks puhkepausile üheväravalises eduseisus. Teisel poolajal algas aga Mbappe pidu: tema neli väravat vähem kui 15 minutiga kinkisid tiitlikaitsjale hooaja suurima võidu. 

Pariisi Saint-Germain juhib Prantsusmaa jalgpalli kõrgliigat Ligue 1 täisedu ehk 27 punktiga ning edestab teisel kohal paiknevat Lille’i suisa kaheksa silmga. Kolmandal ja neljandal kohal paiknevad vastavalt Marseille Olympique ja Montpellier, kes kogunud võrdselt 16 punkti. Tabelitipp: PSG 27 punkti, Lille 19, Marseille 16, Montpellier 16, Saint-Etienne 15, Lyon 14.

Väravalööjate edetabelis haarasid kaksikjuhtimise enda kätte Neymar ja Mbappe, kes mõlemad löönud kaheksa väravat. Lisaks on Neymar andnud neli ja Mbappe kaks resultatiivset söötu. Pariisi Saint-Germaini kolmanda tähtründaja Edinson Cavani arvel on viis tabamust.

Tunamulluse hooaja tšempion Monaco kaotas üheksandas voorus koduväljakul Rennes’le 1:2 ja vireleb kuue punktiga 20 meeskonna konkurentsis 18. positsioonil ehk väljalangemistsoonis. 17. kohal olev Reims on kogunud neli silma rohkem.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles