59-aastane Austraalia golfiamatöör realiseeris 0,0000015-protsendilise tõenäosuse (1)

Viljar Voog
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jim Grant oma kahe hole-in-one palliga.
Jim Grant oma kahe hole-in-one palliga. Foto: Green Acres Golf Club

Kui Jim Grant eile oma kõige koledamad golfipüksid jalga tõmbas ja semudega Green Acres klubis rajale läks, ei osanud ta oodatagi, et paari tunni pärast võib ta saada maailmakuulsaks. 59-aastane hobimängija sai hakkama saavutusega, millest isegi maailma kõige kangemad golfituusad oskavad vaid und näha – lõi ühe 18-augulise raja läbimise jooksul kaks hole-in-one’i.

Esimene pall sopsas otse lahtilöögist sisse juba teisel mängitud rajal. «140-150 meetrit pikk par 3, kus on vesi ja punkrid mõlemal pool ehk see on tabamiseks veidi keeruline griin. Ma kasutasin kaheksa-rauda,» kirjeldas Grant juhtunut. «Pall maandus griinil ja hakkas augu suunas veerema ja ma mõtlesin et, ohoo, siin läheb napiks.»

Hole-in-one’iks peaks minema üks löök 12 000. Et 18 raja peale saab üks mängija neid kirja suisa kaks, selle tõenäosus on aga üks 67 miljonist. Ja ometi sai vaid 15-aastase mängukogemusega Grant, kelle händikäpiks on 14, sellega vaid kuus rada hiljem hakkama!

«Ma olin just palli kohale astumas, kui ütlesin poistele väikse vimkana, et mis on tõenäosus, et saan kaks hole-in-one’i» Protsentuaalselt 0,0000015 protsenti! «Lõin selle löögi viis-rauaga ja nägin palli auku minemas. Ma vaatasin tüüpidele otsa ja küsisin, et ega nad tõesti arva, et see sisse läks,» meenutas Grant. «Astusin augu juurde ja seal pall oligi, kenasti mulle vastu naeratamas.»

Et selleks hetkeks oli meestel mängida veel kümme rada, võtsid kaaslased edaspidi igal tiil oma mobiiltelefonid välja ja hakkasid Granti lööke filmima. «Ma ei kohta kunagi inimesi, kes oleks rohkem pettunud, sest ma sain ka järgmisel kahel par 3 rajal griinile pihta, aga kahjuks mitte enam sisse,» naeris austraallane.

Kommentaarid (1)
Copy

Märksõnad

Tagasi üles