Jari-Matti Latvala: Tänaku kiirus on mind tagant utsitanud

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jari-Matti Latvala
Jari-Matti Latvala Foto: Toyota Gazoo Racing WRT

Kataloonia MM-rallil suurepärast kiirust näitav Toyota piloot Jari-Matti Latvala ütles, et tiimikaaslane Ott Tänak on teda hooaja teises pooles kõvasti tagant utsitanud.

Latvala oli ainus sõitja, kes Tänakuga Kataloonias võrdväärset kiirust suutis näidata. Ometi tabas soomlast ebaõnn ning ta kaotas rehvipurunemise tõttu 40 sekundit. «Proovisin tagasilöögi unustada ning samasuguse enesekindlusega edasi sõita. Tõusin lõpuks kümnendalt kohalt viiendaks ja sellega tuleb rahule olla,» ütles Latvala.

«Mul pole kruusal ammu sellist tunnet olnud, et suudan terve päeva sellist kiirust näidata. Nüüd kolime asfaldile ning olud muutuvad. Meil on tegelikult selja taga päris hea testipäev, kus saime testida nii märgades kui kuivades oludes. Teisisõnu, ma ei karda homset vihma, kuid muidugi muudab vihm olud keerulisemaks,» ütles Tänakule 37,6 sekundit kaotav Latvala.

Lisaks tunnistas soomlane, et on hooaja teises pooles näidanud korralikku kiirust paljuski tänu Tänakule. «Muidugi on Tänaku kiirus mind tagant utsitanud. Ta võitis kolm rallit järjest samasuguse autoga, millega mina sõidan. Pidin midagi tegema ja olen alates Soome rallist päris hästi sõitnud. Olen leidnud need väikesed detailid, milles ta minust parem on, ning jõudnud talle veidi lähemale,» ütles Latvala, kes teenis eelmiselt rallilt Walesis teise koha punktid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles