PM Kataloonias. Neuville ja Ogier Loebist: tiitlijahis ei saa nii riskida

Karl Mihkel Eller
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sebastien Ogier
Sebastien Ogier Foto: @World/M-Sport

Sebastien Loeb on kaks kiiruskatset enne Kataloonia ralli lõppu liidrikohal. MM-sarja kaks liidrit, Sebastien Ogier ja Thierry Neuville muhelesid vanameistri kõvematel rehvidel tehtud soorituse üle, aga rõhutasid, et nemad pidid kindlasti minema rajale pehmema valikuga.

«Kõige tähtsam on Thierry, olen seda kogu aeg öelnud,» rääkis Loeb, et tema sõidab võidu mitte ralli kõrge koha peale, vaid peab mõtlema seisule MM-sarjas, kus ta kaotab belglasele seitsme punktiga. «Seb võttis rehvivalikul riski ja see tuli talle kasuks. Tiitlitpretendentidele olnuks see veidi hullumeelne valik.»

«Ma tunnen end autos väga kindlalt. Rehvivalikuga läks veidi nihu, aga ma ei tahtnud hommikul riske võtta. Olin üpris kindel, et Seb (Ogier) on samuti pehmete peal,» lisas omaltpoolt Neuville, kes hoiab praegu neljandat kohta ja kaotab Ogier’le 3,8 sekundiga. «Loebi jaoks, kui ta lõpetab esimesena, siis täidab ta suure eesmärgi, kui viimasena, ei muutu ta elus midagi. Tiitlijahis olijate jaoks olnuks tagantjärele targana see hea lahendus, aga me läksime kindla peale, et Sebastieniga (ikka Ogier’ga) konkurentsis püsida.»

Mõlemad mehed rõhutasid, et nad tunnevad õlul lasuvat survet nii rivaali edestada kui ka eksimusi vältida. Viimasel kahel katsel tuleb endast igal juhul anda maksimum. Kui Neuville ei pea oma Hyundai juures selleks suurt midagi muutma, siis Ogier kurtis eelnevalt, et tema Fiesta ei käitu päris soovide kohaselt. «Oleme kõigi seadetega agressiivne, et kompenseerida meie jõudluse puudust, mis meil minu arvates on. Masin oli veidi liiga madalal ja käis palju mööda maad, mis oli ebatasasematel osadel probleemiks,» selgitas pratntslane.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles