Postimehe galerii ja aruanne: Kalev/Cramo võttis Ühisliigas poolakate üle raske, aga magusa võidu

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalev/Cramo saavutas korvpalli Ühisliigas hooaja esimese võidu koduväljakul, kui Kalevi spordihallis saadi poolakate Zielona Gora Stelmetist jagu 80:77 (41:40).

Punkt-punti heitluse kallutas Kalev/Cramo enda kasuks viimastel hetkedel. Kaks minutit ja 40 sekundit enne lõpusireeni juhtis Zielona Gora kuue punktiga, kuid Maksim Salaši tabav kolmene, Reggie Lynchi blokk ja kaks punkti tõid Kalev/Cramo uuesti mängu.

Seejärel tulid fännid Eesti meeskonna selja taha ning Kalev/Cramo haaras marulise kaasaelamise toel eduseisu ja hoidis sellest lõpuni kinni.  

Postimehe tähelepanekud Kalevi spordihallist:

Rabe algus. Mõlemad meeskonnad patustasid esimese kolme ja poole minuti jooksul kahe pallikaotusega, kuid konkurendi eksimused kasutasid osavamalt ära külalised, kes haarasid kuuepunktilise eduseisu. See ei meeldinud Kalev/Cramo leedulasest juhendajale Donaldas Kairysele, kes võttis esimest korda aja maha.

Järgnesid võõrustajate hooletusvead, suisa lapsikud eksimused kaitses ja poolakad kogusid lihtsatest korvidest enesekindlust. Kui vahepeal juhtis kiiret ja jõulist mängu harrastav Zielona Gora koguni 11 punktiga, siis avaveerandaja lõpuks vähenes vahe viie peale.

Maa-ala. Kalev/Cramo on sellel hooajal (peamiselt Eesti-Läti korvpalliliigas) maa-ala kaitsega mänge otsustanud, kuid sedapuhku oli valitsev Eesti meister hädas hoopis vastase maa-ala murdmisega. Esimesel veerandajal proovisid kalevlased õnne kaugviskejoone tagant, kuid tulutult. Kaheksast viskest ei läbinud korvirõngast ükski. See-eest murdsid väljakuperemehed mängu edenedes aina jõulisemalt korvi alla ja tõid sealt kohustuslikud punktid.

Kolmeste kuningad. Zielona Gora Stelmet viskab Ühisliigas kõige parema protsendiga kaugviskeid (ligi 45 protsenti) ja seda tõestas Poola meeskond ka Kalev/Cramo vastu. Just tabavate kolmeste toel kaotasid nad avapoolaja vaid ühe punktiga – kaugviskejoone tagant teenisid nad esimesel poolajal enam kui pooled punktid, kui tabasid 54-protsendilise täpsusega. Lõpusireeniks langes see protsent 37 peale. Ja jumal tänatud, et langes, sest kui otsustavatel hetkedel oleksid visked sisse kukkunud, siis...

Ründelaud. Teise poolaja alguses olid Kalev/Cramo rünnakuliidrid Branko Mirkovic ja Janari Jõesaar, kes jõudsid absoluutselt igale poole. Agarad ründelaua noppijad Jõesaar ja Chavaughn Lewis tegid midagi päris pöörast: mingil hetkel kolmandal veerandajal oli Kalev/Cramo kogunud 31 lauapalli, neist 16 (!) ründelauast. Kokkuvõttes võitis Kalev/Cramo ründelaua 19:12 ja kaitselaua 28:22.

* * *

Kalev/Cramo – Zielona Gora 80:77 (41:40)

Kalev/Cramo: Mirkovic 18 p + 8 rs, Lewis 15 p + 9 lp, Lucas 14 p, Lynch 13 p + 8 lp + 3 blk, Jõesaar 8 lp.
Zielona Gora: Starks 17 p, Planinic 17 p, Sokolowski 11 p, Sakic 8 p.

Tabeliseis: CSKA (7-0), Himki (7-0), Unics (5-1), Zenit (3-2), Lokomotiv-Kuban (3-3), Astana (3-3), Kalev/Cramo (3-4), Zielona Gora (2-3), Avtodor (2-3), Parma (2-4), Nižni Novgorod (2-4), Jenissei (2-5), Tsmoki (1-5), VEF (1-6).

* * *

Kalev/Cramo juhendaja Donaldas Kairys: võitlesime pärast halba algust kõvasti

«Kogu mäng oli närviline. Näitasime iseloomu, tahtsime tõesti anda kodupublikule hooaja esimese koduvõidu. Vastased on hea meeskond, aga millegagi meid ei üllatanud. Nad mängivad head eurokorvpalli, sisse-välja. Lollusi nad ei tee. Võitlesime pärast halba algust kõvasti, leidsime nii kaitses kui ka rünnakul vajalikke käike,» olid Kairyse esimesed mängujärgsed kommentaarid.

«Kes oli parim? Kogu meeskond! Meil on vigastusi, mehed on pidanud palju minuteid mängima, aga saime hakkama!»

Kalev/Cramo rünnakuliider Branko Mirkovic: olime ründelauas tublid

«Ootasimegi rasket mängu. Hea, et suutsime keskenduda ja võidu võtta. Poolajal ütles treener, et peame lauavõitluses tublimad olema, eriti ründelauas. Olimegi. Kodupubliku ees on alati mõnus mängida!» rääkis Mirkovic.

Janari Jõesaar: väikesed mõõnad olid rasked, aga lõpp hea, kõik hea

Zielona Gora peatreener Igor Jovovic: see on meile väga hea õppetund

«Õnnitlused Kalev/Cramole! Ma uskusin, et oleme võimelised neid võitma, aga statistiliselt ... vastased võtsid 19 ründelauda – nii on väga raske mängus püsida,» selgitas Jovovic. «Esimesel poolajal avasime mängu väga hästi ja rünnakul asjad toimisid, aga lubasime nad tagasi mängu. Peame sellest mängust õppima – see on meile väga hea õppetund.»

Mäng täispikkuses järelvaadatav:

BLOGI (autor Kristjan Jaak Kangur):

Enne mängu:

Viimatises idaliiga mängus võõrsil Krasnodari Lokomotiiv-Kubani vastu klubi ajaloo esimese võidu võtnud Kalev (2-4) jagab tabelis 9.-11. kohta. Liiga debütant, Poola kevadine neljas klubi Zielona Gora (2-2) on hetkel aga hoidmas suisa viiendat kohta, kirjutab Kalev/Cramo oma kodulehel.

Zielona Gora alustas hooaega 88:71 võiduga Minski Tsmoki üle, kuid kaotas seejärel 66:86 Kaasani Unicsile ja 82:91 Astanale. Novembri avamängus võitis montenegrolase Ivan Jovovici poolt juhendatav meeskond 80:72 Nižni Novgorodi. Poola liigas paikneb Zielona Gora 6 võidu ja 1 kaotusega esikohal, eurosarjas klubi kaasa ei löö.

Kalevi teisipäevase vastase mängu hoiavad kogenud Poola koondise põhimeeste Michal Sokolowski, Adam Hrycaniuki ja Lukasz Koszareki kõrval üleval kaks täiendust Ameerika Ühendriikidest ja kolm Balkanilt. Ühisliigas on meeskonna resultatiivseim olnud seni teist hooaega meeskonnas mängiv serblane Boris Savovic. 31-aastane tsenter kogub keskmiselt mängus 14 punkti ja 6 lauapalli. Kokkuvõttes võib aga öelda, et tegu on väga ühtlase meeskonnaga, sest suisa seitsmel Poola klubi mängijal küündib keskmine saak vähemalt 7 punktini mängus.

Olgugi et Kalev peab Ühisliigas juba hooaja seitsmenda kohtumise, on tegu alles teise kodumänguga. Kalevi spordihallis pole Donaldas Kairyse meeskond seejuures idaliigat tänavu veel mänginudki.

Kalev peab sel nädalal Ühisliigas veel ühe mängu, kui kohtub pühapäeval võõrsil Peterburi Zeniidiga (3-2). Rohkem mänge meeskonnal novembris idaliigas kavas pole, sest kuu lõpus kogunevad juba koondised.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles