Korvpalliekspert Kalevi võidust: 19 ründelauda jõulise meeskonna vastu on väga suur number

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Kalev/Cramo saavutas korvpalli Ühisliigas hooaja esimese koduvõidu, kui punkt-punkti heitluses saadi Kalevi spordihallis 80:77 jagu poolakate Zielona Gora Stelmetist. 

Endine korvpallur ja praegune ekspert Heino Enden märkis, et määravaks said ründelauad, mida kalevlased noppisid koguni 19.

«Võit oli selle asja juures kõige tähtsam. Kuidas see tuli, polegi tähtsust, sest kaks punkti on tabelis. Määravaks said ründelauad. Me saime 19 ründelauda, mis on väga suur number sellise jõulise meeskonna vastu,» sõnas Enden mõned minutid pärast lõpusireeni Kanal 12 otse-eetris. 

Kaks minutit ja 40 sekundit enne mängu lõppu juhtis Zielona Gora kuue punktiga, kuid Maksim Salaši tabav kolmene, Reggie Lynchi blokk ja kaks punkti tõid Kalev/Cramo uuesti mängu. Lõpus mängis Kalev juba kindlamalt.

«Zielona Goral ei leidunud lõpus sellised mehi, kes oleks mängu endale peale võtnud ja suutnud ära lahendada. Kalevil oli ülioluline Salaši kolmene nurgast, mis tõi eneseusu tagasi ja pärast suutsid Lewis ja Lynch raskete individuaalsete sooritustega pallid korvi panna,» võttis Enden otsustavad hetked kokku.

Ühisliiga tabeliseis: CSKA (7-0), Himki (7-0), Unics (5-1), Zenit (3-2), Lokomotiv-Kuban (3-3), Astana (3-3), Kalev/Cramo (3-4), Zielona Gora (2-3), Avtodor (2-3), Parma (2-4), Nižni Novgorod (2-4), Jenissei (2-5), Tsmoki (1-5), VEF (1-6).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles