Üheksa laskesuusatajat said dopingusüü tõttu võistluskeelu

Postimees Sport
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Olga Poltoranina Pyeongchangi olümpiamängudel.
Olga Poltoranina Pyeongchangi olümpiamängudel. Foto: GREGORIO BORGIA/AP/SCANPIX

Rahvusvaheline Laskesuusaliit IBU andis teada, et väidetava dopingureeglite rikkumise tõttu on nende egiidi all toimuvatel võistlustel osalemine keelatud üheksal Kasahstani sportlasel.

Galina Višnevskaja, Alina Raikova, Darja Klimina-Ussanova, Olga Poltoranina, Jan Savitski, Maksim Brauni, Anna Kistanova, Anton Pantovi ja Vassilii Potkorõtovi dopingukaasus sai alguse 8. veebruaril, kui Austria ametivõimud otsisid Hochfilzenis läbi Kasahstani koondise ruumid. Selle ja varasemalt Itaalias toimunud läbiotsimiste tulemusel sai esmalt spordis tegutsemise keelu võistkonna arst Khossilbek Tagajev. Nüüd on kätte jõudnud sportlaste karistamise aeg.

Ühelgi nimetatud sportlastest veel dopingusüüdistust kaelas ei ole, aga IBU pressiteates seisab, et nende järgnemine on nõnda tõenäoline, et puhta spordi huvide kaitseks on vajalik esmane võistluskeeld määrata.

Mainitud sportlastest on otsene side Eestiga Poltaraninal. Tegu on Mati Alaveri ja Andrus Veerpalu hoolealuse Aleksei Poltoranini abikaasaga, kes treenis tihti Otepääl ja on osalenud ka Eesti koondise katsevõistlustel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles