Tänak enne hooaja esimest rallit: keskendume tiitliheitlusele

Kris Ilves
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ott Tänak.
Ott Tänak. Foto: OLI SCARFF / AFP

Mullu autoralli maailmameistrivõistlustel kolmanda koha pälvinud Ott Tänak andis WRC-sarja koduleheküljele intervjuu, kus rääkis peagi algava hooaja plaanidest.

«Meil on võistkonnas hea õhkkond ja meil õnnestus eelmisel hooajal palju areneda. Tuleviku jaoks on see hea,» lausus Tänak, kes saavutas mullu Toyota Yarisega neli rallivõitu, neist kolm järjest. Tänak triumfeeris Argentinas, Soomes, Saksamaal ja Türgis.

MM-sarja üldarvestuses kogus eestlane 181 punkti, kaotades kuuekordseks maailmameistriks kroonitud prantslasele Sebastien Ogier’le (M-Sport) 38 ja belglasele Thierry Neuville’ile (Hyundai) 20 silmaga.

Algaval hooajal sõidavad Tänaku kõrval Toyotas soomlane Jari-Matti Latvala ja põhja-iirlane Kris Meeke, kes vahetas välja Citroeniga käed löönud soomlase Esapekka Lappi. Üldplaanis pole võistkond muutunud. «See aasta tunnen end palju rahulikumalt, sest lähen teist aastat järjest hooajale vastu sama auto, samade inimeste ja võistkonnaga,» märkis Tänak.

«Keskendume tiitliheitlusele. Sarnane lähenemine oli ka eelmisel aastal, aga hooaja algus oli veidi keeruline, eriti rallidel, kus me ei teadnud, mida oodata – see muutis meie strateegia üsna keeruliseks,» selgitas Eesti rallisõitja. «See ei olnud lihtne, aga ma usun, et sel aastal on meil rallidest parem ülevaade.»

Tänakul on sihid kõige kõrgemad – maailmameistritiitel. «Meil on samad eesmärgid, aga seekord me vähemalt teame, mis vahendid on meil selle saavutamiseks. See teeb meie elu palju lihtsamaks. Saame rallideks paremini valmistuda,» ütles Tänak.

2019. aasta autoralli maailmameistrivõistlused algavad eeloleval nädalal Monte Carlos, kus mullu triumfeeris Tänaku (Toyota) ja Latvala (Toyota) ees Ogier (M-Sport), kes siirdus kahe hooaja vahel Citroeni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles