Seefeldi dopinguskandaal muutus suuremaks: ülestunnistuse tegi kuues sportlane

Siim Kaasik
, siim.kaasik@postimees.ee
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Stefan Denifl.
Stefan Denifl. Foto: Javier Lizon / EPA

Seefeldi suusaalade maailmameistrivõistlustel alanud dopinguskandaal on nüüd ametlikult muutunud laiemaks, sest riigiprokuröri esindaja Hansjörg Mayri sõnul tunnistas veredopingu kasutamist ka Austria jalgrattur Stefan Denifl.

Kahtlus 31-aastase jalgratturi dopingutarvitamise osas sai kinnitust reedesel ülekuulamisel, kui mees veredopingu tarvitamist uurijatele tunnistas. Denifl lasti tagasi vabadusse, kuid detailsemat informatsiooni Mayr ei avaldanud.

Alates 2017. aastast kuulub austerlane Aqua Blue Sport jalgrattameeskonna nimekirja. 2017. aastal võitis ta Hispaania velotuuril ühe etapi.

Selle nädala kolmapäeval pidas Austria politsei koostöös sakslastega kinni üheksa inimest, kellest viis olid murdmaasuusatajad ning ülejäänud neli rahvusvahelisse dopingurühmitusse kuulunud isikud. Neist tähtsaim oli dopinguarst Mark Schmidt.

Politseioperatsiooni käigus otsiti läbi 16 elamispaika Saksamaal ja Austrias. Ainsana kinnipeetutest on avalikult asjast rääkinud eestlane Karel Tammjärv.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles