Kas Klopp peab sõna? Liverpooli peatreener andis neli hooaega tagasi ekstreemse lubaduse

Postimees Sport
Copy
Liverpooli peatreener Jürgen Klopp.
Liverpooli peatreener Jürgen Klopp. Foto: Richard Sellers / PA Wire/PA Images

Liverpooli jalgpallimeeskonna peatreener Jürgen Klopp on tuntud mahlakate väljaütlemiste poolest, ent neist üks, aastal 2015 antud lubadus pakub isegi praegu palju kõneainet.

Järgmisel kuul 52. sünnipäeva tähistav Klopp asus Liverpooli juhendama 8. oktoobril 2015. aastal, päev hiljem ütles sakslane sealsele meediale: «Me võidame järgmise nelja aasta jooksul vähemalt ühe tiitli. Kui seda ei juhtu, siis ma võib-olla lähen treeneriks Šveitsi liigasse.»

Selle sama Twitteri-postituse kommentaariumist leiab nii mõndagi põnevat, näiteks: «Ma loodan, et talle meeldib (Šveitsi) juust,» kirjutas üks. «Ma kuulsin, et Basel on temast huvitatud,» märkis teine. «Ma loodan, et ta on mees, kes peab sõna,» lisas kolmas.

Ilmselt teavad kõik jalgpallisõbrad, et Klopp pole Liverpooli-karjääri jooksul tiitliarvet avanud ja suure tõenäosusega ei juhtu seda ka sel hooajal, kuigi meeskond on esikohakonkurentsis nii koduses Premier League’is kui ka Meistrite liigas, ent soosikud on vastavalt Manchester City ja Barcelona.

Kloppi suurimad saavutused Liverpooli eesotsas: Inglismaa liigakarika finaal hooajal 2015-16, Euroopa liiga finaal 2015-16 ja Meistrite liiga finaal 2017-18. Inglismaa meistrivõistlustel on seni jäänud parimaks neljas koht, kuid tänavu on vähemalt hõbemedal kindlustatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles